Recept: Rostade salta mandlar
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 30 min

Rostade salta mandlar

Betyg
106 röster

Så enkelt och så gott. Rostade salta mandlar är ett knaprigt tilltugg som är trevligt att servera. Du gör dem snabbt och enkelt och resultatet blir enastående.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007.

Ingredienser

4 dl

  • 2 dl vatten
  • 4 tsk salt
  • 200 g oskalad sötmandel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen.
  3. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen.