Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rostade salta mandlar

Så enkelt och så gott. Rostade salta mandlar är ett knaprigt tilltugg som är trevligt att servera. Du gör dem snabbt och enkelt och resultatet blir enastående.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen.
  3. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i ca 10 minuter i ugnen. Vakta dem noga så de inte bränns.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(16)

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 2 dl vatten
  • 4 tsk salt
  • 200 g oskalad sötmandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Fett: 13 g
Energi
630 kJ / 150 kCal
Läs mer om näringsvärden