Smördegssnurror med ost
Letar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à 100 g)
1 uppvispat ägg
ca 1 dl riven lagrad ost
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Gott gott
Maria
2024-11-01Kan man ha smördeg på rulle?
Sofie
2024-09-23Hej Sofie! Det går bra att använda den på rulle. Den på rulle är lite tunnare så passa bara tiden i ugnen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-23Hej, går det att använda smör istället för ägg?
Sam
2024-03-12Hej Sam! Ägget fungerar som lim för osten. Risken är att osten bara faller av när du ska snurra dem. Men det går såklart bra att bara göra remsor och strö på osten utan att snurra. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-13