Smördegssnurror med ost

Letar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à 100 g)
1 uppvispat ägg
ca 1 dl riven lagrad ost
flingsalt
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Vi använde färsk smördeg på rulle, penslade hela med olivolja, strödde på ost lite flingsalt o peppar. Sedan vek jag smördegen dubbelt (pappret fick sitta kvar) och skar i 2 cm bitar o snurrade dem. Mums sa gästerna Åsa
Åsa
2025-01-19Toppengoda! Gick åt som smör i solsken. Gäller att man är snabb och att pajdegen är kall,då blir inte snurrorna så kladdiga.
Barbro
2025-01-03Jag vek degen dubbel först, och skar sedan ut remsorna. Det är nästan omöjligt att hantera de tunna remsorna annars. Snurrade dem och SEDAN penslade med ägg, annars blir de för kletiga att handlas med. Flingsalt och riven Västerbottenost blev fantastiskt!
Claes
2024-12-31