Smördegssnurror med ost
Letar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à 100 g)
1 uppvispat ägg
ca 1 dl riven lagrad ost
flingsalt
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smördeg och ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej, går det att använda smör istället för ägg?
Sam
2024-03-12Hej Sam! Ägget fungerar som lim för osten. Risken är att osten bara faller av när du ska snurra dem. Men det går såklart bra att bara göra remsor och strö på osten utan att snurra. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-13Går det förbereda allt för att på kvällen grädda snurrorna
Ing-marie
2023-12-29Hej Ing-Marie! Snurrorna går delvis att förbereda, du kan skära ut strimlorna och lägga på en plåt, men pensla inte med ägg förrän precis innan gräddning. Riva osten kan du också göra i förväg. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Hej. Skall det vara plattor eller ark när det gäller smördeg? Mvh Claes
Claes
2023-07-28Hej Claes! Ursäkta sent svar. Det ska vara plattor. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-06