Tryffelmajonnäs
Majonnäs smaksatt med både tryffelolja och färsk tryffel ger en riktigt maxad tryffelsmak. Tryffelmajonnäsen gör du lättast i en skål med elvispen.
Ingredienser
ca 2 dl
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
2 dl olja
tryffelolja
1 liten färsk tryffel (à ca 15 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Jag tycker jag följt receptet till punkt och pricka, men allt jag får ut är en tunn saft av olivolja. Vad gör jag för fel? Kanske ska tillägga att jag inte är någon kock av rang så jag missar säkert något självklart.
Mikael
2024-07-13Hej Mikael! Lite svårt att svara på vad som gått fel, men möjligen har du hällt i oljan lite för fort, den ska droppas i från början tills majonnäsen tjocknar. Hoppas du vågar dig på att pröva igen. Vänliga hälsningar Hrriet
Redaktionen
2024-07-14Har ni glömt skriva med Majonäs? 🤔
Magnus
2024-01-06Hej Magnus! I steg 1 och 2 i beskrivningen gör du egen majonnäs som sedan smaksätts med tryffel. Lycka till med att göra din egen hemgjorda majonnäs. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09Jag blandade i en stekt rödlök innan jag började vispa i oljan, det blev riktigt gott. Hur länge håller den?
Pär
2023-11-11Hej Pär! Vad roligt att höra. Vi uppskattar hållbarheten till ca 1-2 dagar i kylskåp. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-12