Tryffelmajonnäs
Majonnäs smaksatt med både tryffelolja och färsk tryffel ger en riktigt maxad tryffelsmak. Tryffelmajonnäsen gör du lättast i en skål med elvispen.
Ingredienser
ca 2 dl
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
2 dl olja
tryffelolja
1 liten färsk tryffel (à ca 15 g)
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Passar bra till stekt och grillat kött och grönsaker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har ni glömt skriva med Majonäs? 🤔
Magnus
2024-01-06Hej Magnus! I steg 1 och 2 i beskrivningen gör du egen majonnäs som sedan smaksätts med tryffel. Lycka till med att göra din egen hemgjorda majonnäs. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09Jag blandade i en stekt rödlök innan jag började vispa i oljan, det blev riktigt gott. Hur länge håller den?
Pär
2023-11-11Hej Pär! Vad roligt att höra. Vi uppskattar hållbarheten till ca 1-2 dagar i kylskåp. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-12