Lax- och gurksnittar

Krämig laxröra med smak av lime och stingig wasabi serverat på gurkskivor istället för i krustader. Det blir fina, snabbfixade, fräscha och glutenfria snittar som passar både på nyår och midsommar. Toppa gurksnittarna snyggt med svarta sesamfrön och krasse.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ingredienser
15 st
125 g varmrökt laxfilé
2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 - 2 tsk wasabipasta
15 skalade gurkskivor
1 ask krasse
1 msk svarta sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Energi183 KJ / 44 kCal
Fett3 g
Salt0.42 g
Kolhydrater1 g
Protein2 g
Kommentarer
Goda, passar till bubbel
Åsa kristina
2022-06-18Supergoda, man blev inte trött på dom
Sheida
2021-04-01Bytte ut laxen mot rökt tofu för en vegetarisk variant, gästerna älskade dom!
Elsa
2021-03-18