Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

8
2
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Chips av jordärtskocka blir ett läckert tilltugg till drinken eller elegant förrätt tillsammans med gräddfil och löjrom. Enklast är att tillaga jordärtskockschipsen i ugnen men extra krispiga blir de friterade och det kan göras i god tid innan gästerna kommer.

Skriv ut
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Ingredienser

4 förrättsportioner
4
jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g)
3 msk
rapsolja
-
nymald svartpeppar
1 krm
salt

Citronsalt

skal från 1/2
citron
2 krm
salt
-
nymald svartpeppar

Till servering

gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche
löjrom
kryddkrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Jordärtskockschipsen går utmärkt att istället fritera i olja i 160°C tills de får gyllenbrun färg.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ida

2/14/2021

Svårt att få till krispiga chips i ugn, jag lyckades inte men det blev gott ändå då smakerna passar fint ihop.

Ute

11/8/2020

Chipsen är mycket goda. Kan bara tipsa om att ha de i ugnen i 130 grader istället i cirka 20 minuter. Då blir de jämnbruna.

Näringsvärde per portion

Energi 823 KJ / 197 kCal
Fett 13 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept