Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Chips av jordärtskocka blir ett läckert tilltugg till drinken eller elegant förrätt tillsammans med gräddfil och löjrom. Enklast är att tillaga jordärtskockschipsen i ugnen men extra krispiga blir de friterade och det kan göras i god tid innan gästerna kommer.
Ingredienser
4 förrättsportioner
4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g)
3 msk rapsolja
nymald svartpeppar
1 krm salt
Citronsalt
skal från 1/2 citron
2 krm salt
nymald svartpeppar
Till servering
gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche
löjrom
kryddkrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi823 KJ / 197 kCal
Fett13 g
Salt1.87 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
Svårt att få till krispiga chips i ugn, jag lyckades inte men det blev gott ändå då smakerna passar fint ihop.
Ida
2021-02-14Chipsen är mycket goda. Kan bara tipsa om att ha de i ugnen i 130 grader istället i cirka 20 minuter. Då blir de jämnbruna.
Ute
2020-11-08