Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
2
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Chips av jordärtskocka blir ett läckert tilltugg till drinken eller elegant förrätt tillsammans med gräddfil och löjrom. Enklast är att tillaga jordärtskockschipsen i ugnen men extra krispiga blir de friterade och det kan göras i god tid innan gästerna kommer.

Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom

Ingredienser

4 förrättsportioner
4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g)
3 msk rapsolja
nymald svartpeppar
1 krm salt

Citronsalt

skal från 1/2 citron
2 krm salt
nymald svartpeppar

Till servering

gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche
löjrom
kryddkrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Svårt att få till krispiga chips i ugn, jag lyckades inte men det blev gott ändå då smakerna passar fint ihop.

Ida

2021-02-14

Chipsen är mycket goda. Kan bara tipsa om att ha de i ugnen i 130 grader istället i cirka 20 minuter. Då blir de jämnbruna.

Ute

2020-11-08

Näringsvärde per förrättsportion

Energi823 KJ / 197 kCal
Fett13 g
Salt1.87 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rotfruktschips
Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad jordärtskocka
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med tryffeldipp
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostchurros med rom och smetana
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockscheesecake med löjrom
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga