Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Kex med färskost, gräslök och rom

Ont om tid att hinna göra några snabba snittar? Med kex, färskost och rom hinner du lätt. Smaksätt färskosten med dill och gräslök och lite syrlig citron. Toppa kexen med vacker rom och rostad lök. Klart att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten och riv det yttersta av skalet på den.
  2. Skär dill och gräslök fint. Spara lite till garnering.
  3. Blanda citronskal, dill och gräslök med färskosten. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Bred eller klicka ut färskostblandningen på kexen, toppa med rom. Garnera med dill, gräslök och rostad lök.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • skalet av 1 citron
  • 20 g färsk dill
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 200 g färskost (23%)
  • salt
  • svartpeppar
  • färskpressad citronsaft
  • 15 kex
  • 3 msk stenbitsrom (röd eller svart)
  • 1/2 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer