ÖVER 60 MIN | Medel

Parmesankex

Parmesankex är både festligt och enkelt. Dessa salta småkakor passar perfekt att servera som snacks eller tilltugg till fördrinken, eller som gå bort-present.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30-40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl, salt, cayennepeppar, lagrad ost och parmesan i en matberedare. Mixa till ett smul. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop.
  3. Forma degen till en rulle, ca 30 cm lång. Täck med plastfolie och lägg i kylen minst 30 minuter.
  4. Skär degen i ca 1/2 cm tunna skivor och lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de är gyllene. Låt svalna.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktorsfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: ca 30-40 st
  • 100 g smör
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 - 2 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 206 kJ / 49 kCal