Parmesankex
Parmesankex är både festligt och enkelt. Dessa salta småkakor passar perfekt att servera som snacks eller tilltugg till fördrinken, eller som gå bort-present.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
ca 30-40 st
100 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven lagrad ost
50 g riven parmesan
1 - 2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi206 KJ / 49 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
Precis som för Kristina här nedan så blev det bara en enda stor kaka för mig. Den gick inte att skära bitar heller för den smulades sönder så fort man rörde den. Smulorna var dock väldigt goda och man kan strö dem på soppa. Men kommer nite prova detta recept igen.
Ragnhild
2024-10-13Mina flöt ut helt på plåten till en stor kaka. Jag försökte sen stansa ut kex, men allt blev bara smulor. Vad gjorde jag för fel? Tacksam för hjälp! Kristina
Kristina
2024-08-24Hej Kristina! Det är svårt att svara på men det låter som om förhållandet mellan smör och mjöl blev fel. Hoppas du vågar prova dom igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26Är det ingen som vet om de går att frysa?
Anna
2024-05-29Hej Anna! Det går att frysa dem både bakade och som deg och sedan baka dem. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-29