Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Den stora grytsäsongen är här och vad passar inte bättre då än att lista våra absolut höstigaste grytor. Här finns det klassiker som boeuf bourgignon men också en vegansk rackare med rotfrukter, tomat och pepparrot.

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra grytrecept

 • Grytan som suger musten ur dig

  Om du är sugen på en gryta vars mustighet är som en riktigt krispig höstdag så är detta grytan för dig. Kycklingen blandas med bacon, stekta champinjoner och rödvinssås.

  Kyckling- och bacongryta med champinjoner

 • En höstig böna

  Det här är en mer matig variant på den mexikanska huevos rancheros. Bönor, korv och så äggen... Låt oss prata om äggen som kläcks över grytan och ger en ny dimension av krämighet. Smarrighet på en helt ny nivå!

  Svart böngryta med korv och bakat ägg

 • En burgundisk pärla

  Som vi älskar klassikern boeuf bourgoignon. Grytan som har hängt med som en trofast hund. Det är grytan som många har en åsikt om när det kommer till hur man får till den där perfekta mustigheten samt hur mycket vin som är en rimlig mängd att ha i ett långkok. Här är ett förslag:

  Boeuf bourguignon med foliebakade gulbetor

 • Saffran och linser!

  Oj oj om hösten vore en maträtt skulle det vara den här. Supergod med saffran och linser. Perfekt en riktigt kylig höstdag.

  Saffransdoftande linsgryta med potatis

 • Skrytkoket

  Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng.

  Långkokt högrevschili

 • Där den sönderkokta moroten kommer till sin rätt

  Den här juvelen är lika god som en solig höstdag är ljuvlig. Morötter, kryddpeppar och högrev som får koka samman till en såsig gryta.

  Lyxig kalops med mormorskokta morötter

 • Vegansk höstgötta

  Inte behöver en höstgryta innehålla kött för att klassas som en redig gryta. Den här med chili- och pepparrot, rotfrukter och färska kryddor är helt makalöst god.

  Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer