Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka

21
4
Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka

Ett recept på spansk kikärtsgryta med chorizo, lufttorkad skinka, paprika och tomat, kryddad med saffran, timjan och rosmarin. Grytan är ljuvligt god och smakrik, och passar perfekt som festmåltid!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka

Ingredienser

4-6
1
silverlök
3
vitlöksklyftor
1
grön paprika
1
röd peppar (chili)
4
tomater (4 tomater motsvarar ca 500 g)
4
färska chorizokorvar
80 g
tärnad luftorkad skinka (gärna jamón ibérico)
1
paket saffran (à 1/2 g)
1 msk
rökt paprikapulver eller pimentón
1 msk
spiskummin
2
kvistar timjan
2
kvistar rosmarin
4
lagerblad
2 dl
vitt vin
1 msk
konc kycklingfond
1 1/2 dl
vatten
2
förp kokta kikärtor (à 380 g)
-
olivolja
1 dl
hackad persilja
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och fonden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Johann

2021-04-14

Tillagningsprocessen verkade helt befängd när det gäller tider och turordning så jag körde helt efter eget huvud. Jag bytte ut några ingredienser mot andra och vässade kryddningen rätt ordentligt. Och det blev riktigt gott. Men riva tomater var ju fullständigt meningslöst...

Hillevi

2021-04-11

Supergott! Rustika spanska smaker. Tog Garants färska milda barbequechorizo (förlåt ICA) och där fanns rökigheten så kryddningen blev perfekt. Lite gammaldags och omständigt recept. Steka skinkan är onödigt. Riva och hälla av tomater onödigt. Ta en burk krossade tomater så slipper man ett moment. Värt att prova!

Hillevi

2021-04-06

Spara och använd tomatvätskan, istället för enbart vatten till kycklingfonden.

Näringsvärde per portion

Energi 3180 KJ / 761 kCal
Fett 49 g
Salt 7 g
Kolhydrater 33 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept