Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka

31
7
Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka

Ett recept på spansk kikärtsgryta med chorizo, lufttorkad skinka, paprika och tomat, kryddad med saffran, timjan och rosmarin. Grytan är ljuvligt god och smakrik, och passar perfekt som festmåltid!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka

Ingredienser

4-6 portioner
1 silverlök
3 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd peppar (chili)
4 tomater (4 tomater motsvarar ca 500 g)
4 färska chorizokorvar
80 g tärnad luftorkad skinka (gärna jamón ibérico)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk rökt paprikapulver eller pimentón
1 msk spiskummin
2 kvistar timjan
2 kvistar rosmarin
4 lagerblad
2 dl vitt vin
1 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl vatten
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
olivolja
1 dl hackad persilja
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och fonden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Hans

2021-11-30

Mycket otydligt recept... när skall man ha i saffran?

Redaktionen ICAse

2021-12-06

Hej Hans! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat receptet. Saffranet ska röras ner i steg 4. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina

Anna

2021-11-14

God smak men omständigt recept. Och som vanligt behövdes det kryddas på betydligt mer än vad som står i receptet. Valde Zetas heta chorizo som tillförde extra smak. Hackade tomaterna istället för att riva dem och tog endast persilja som enda färska krydda .

Jakob

2021-10-21

På förhand låter det intressant men smakerna spretar åt alla håll och gifter sig inte.

Näringsvärde per portion

Energi 3180 KJ / 761 kCal
Fett 49 g
Salt 7 g
Kolhydrater 33 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden