Kikärtsgryta med chorizo och lufttorkad skinka
Ett recept på spansk kikärtsgryta med chorizo, lufttorkad skinka, paprika och tomat, kryddad med saffran, timjan och rosmarin. Grytan är ljuvligt god och smakrik, och passar perfekt som festmåltid!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4-6 portioner
1 silverlök
3 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd peppar (chili)
4 tomater (4 tomater motsvarar ca 500 g)
4 färska chorizokorvar
80 g tärnad luftorkad skinka (gärna jamón ibérico)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk rökt paprikapulver eller pimentón
1 msk spiskummin
2 kvistar timjan
2 kvistar rosmarin
4 lagerblad
2 dl vitt vin
1 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl vatten
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
olivolja
1 dl hackad persilja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi3180 KJ / 761 kCal
Fett49 g
Salt7 g
Kolhydrater33 g
Protein35 g
Kommentarer
Mycket otydligt recept... när skall man ha i saffran?
Hans
2021-11-30Hej Hans! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat receptet. Saffranet ska röras ner i steg 4. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-12-06God smak men omständigt recept. Och som vanligt behövdes det kryddas på betydligt mer än vad som står i receptet. Valde Zetas heta chorizo som tillförde extra smak. Hackade tomaterna istället för att riva dem och tog endast persilja som enda färska krydda .
Anna
2021-11-14På förhand låter det intressant men smakerna spretar åt alla håll och gifter sig inte.
Jakob
2021-10-21