Coq au vin på kycklingfilé
Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk japansk soja
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis och färsk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska prova ! Det låter jättegott och inte så krångligt 🤔
Christina
2024-06-12Kan man laga denna gryta dagen före? Blir det lika bra - eller bättre - när man värmer upp den?
Malin
2024-04-03Hej Malin! Det går utmärkt att laga grytan dagen innan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-04Mycket gott och bra som bjudrätt. Lite mer salt och lite mer majsenastärkelse för en fylligare sås. Pressad potatis och vinbärsgelé förhöjer rätten.
Maj
2024-03-02