Coq au vin på kycklingfilé

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk japansk soja
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis och färsk hackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.
Klimatanpassa
För en mer klimaträtt rätt, ta bort bacon och lägg till fler goda grönsaker, såsom morot och palsternacka! Byt ut smör till olja. Detta minskar rättens klimatpåverkan med en fjärdedel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott ! Hade 600g kyckling så tillsatte lite extra vin och vatten, tillsatte även en skvätt kilosgränsen eftersom de var för salt.
Fanny
2023-10-22Smakade bra, gjorde dubbel sats och tog därför lite mer vin och vatten eftersom vi gillar sås
Berit
2023-09-03Lättlagat och supergott
Mathias ted
2023-01-24