Coq au vin på kycklingfilé

Betyg 4.4 av 5.
199 personer har röstat
35
Coq au vin på kycklingfilé

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Coq au vin på kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk japansk soja
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse

Till servering

kokt potatis och färsk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
199 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och lättlagat

Lars

2024-11-09

Gott, ganska snabblagat recept.

Robert

2024-10-28

Ska prova ! Det låter jättegott och inte så krångligt 🤔

Christina

2024-06-12

Näringsvärde per portion

Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin med ris
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.8 av 5.
512 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Betyg 4.5 av 5.
168 personer har röstat
Över 60 min att tillaga