Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Coq au vin på kycklingfilé

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.
  3. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, lagerblad och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.
  4. Stek under tiden fläsk, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
  6. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 150 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk arrowrot eller maizena
Till servering
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!