Kyckling- och bacongryta med champinjoner

Letar du efter en ny och snabblagad hösträtt har du här en mustig kycklinggryta. Den strimlade kycklingen blandas med bacon, stekta champinjoner och rödvinssås. Serveras med fördel tillsammans med nykokt ris och hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller kokt potatis
250 g champinjoner
140 g tärnat bacon
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk smör
salt
peppar
1 dl vatten
2 dl rödvinssås
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2942 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater58 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett bra vardagsrecept som enkelt går att lyxa till med tex lite grädde, lök, fond.
Cecilia
2025-01-03Jätte gott, vi tog grädde istället för vatten dock!
Mikaela
2024-11-18Jätte gott, men snåla inte med salt o peppar. Det är andra gången jag gör denna rätt o prövade att byta ut vattnet mot grädde o fick en rundare smak på rödvinssåsen.
Petra
2024-06-25