Letar du efter en ny och snabblagad hösträtt har du här en mustig kycklinggryta. Den strimlade kycklingen blandas med bacon, stekta champinjoner och rödvinssås. Serveras med fördel tillsammans med nykokt ris och hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Kontrollera noga innehållet i rödvinssåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vegetarisk alternativ: Ersatte kycklingen med Quorn. La i schalottenlök, och en klick grönsaksfond använde rödvin istället för vatten, och en sked creme fraiche. Slängde i även några lagerblad, och lät det koka lite.
Keziah
2023-04-19Riktigt god gryta, den kommer vi göra fler gånger och bjuda på
Emelie
2023-02-26Plus 2 charlottenlökar och en Jensen rödvinssås som sköljs ur med lite vatten och rejält med peppar så blev det kalas och godkänt 👍🏻
Mikael
2023-01-28