Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling- och bacongryta med champinjoner

Letar du efter en ny och snabblagad hösträtt har du här en mustig kycklinggryta. Den strimlade kycklingen blandas med bacon, stekta champinjoner och rödvinssås. Serveras med fördel tillsammans med nykokt ris och hackad persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär champinjonerna i halvor. Stek dem och baconet i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik.
  3. Stek kycklingen i smöret och krydda med salt och peppar. Rör i svampfräset, vattnet och såsen. Sjud ca 5 minuter.
  4. Hacka persiljan och rör i grytan. Servera med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i rödvinssåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 250 g champinjoner
  • 140 g tärnat bacon
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rödvinssås
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2942 kJ / 703 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept