Fläskfilégryta med champinjoner
Ibland duger bara en klassiker! Då är en god gryta med fläskfilé ett säkert val. Vår fläskfilégryta med svamp är krämig och mustig - precis vad man kan längta efter en trött vardagkväll. Servera den rykande varm med ris eller potatis.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 msk smör
salt
peppar
1 gul lök
250 g champinjoner
2 tsk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk japansk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk majsstärkelse
Till servering
kokt ris eller potatis
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3097 KJ / 739 kCal
Fett48 g
Salt4.44 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Gjorde som Pia strimlade karréskivor och det gick lika bra. Tycker fläskfilé är lite lyxigt att strimla i gryta. Ann-Christin
Ann-christin
2024-10-21Jättegott! Lite lite vitvinsvinäger gjorde susen.
Annica
2024-10-20Jättegott. Man kan nog ta vilket kött som helst. Jag strimlade faktiskt karréskivor och det blev jättebra. Detta gör jag gärna om.
Pia
2024-10-12