Bourguignon med svarta linser

Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
9
Bourguignon med svarta linser

Boeuf bourguignon är riktig klassiker med djupa smaker och en gryta som och sköter sig själv på spisen. Här har vi gjort en vego bourguignon med svarta linser och svamp. Serveras på klassiskt vis tillsammans med potatismos och syltlök.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Bourguignon med svarta linser

Ingredienser

4 portioner
6   steklökar
2   vitlöksklyftor
2   morötter
2 msk  olja eller smör
2 msk  tomatpuré
1 msk  vetemjöl
1 tsk  torkad timjan
2   lagerblad
2 dl  rödvin
3 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2 tsk  japansk soja
2 dl  torkade belugalinser

Svampfräs

200 g  champinjoner eller valfri svamp
1   vitlöksklyfta
1 msk  olja eller smör
salt
svartpeppar

Serveringsförslag

potatismos (se länk i steg 6 för recept)
syltlök

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och serveringsförslaget.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Denna var väldigt god! Kommer göra många gånger!

Christina

2024-01-20

Är denna maträtt lämplig att frysa in för senare förtäring?

Johan

2024-01-02

Hej Johan! Själva grytan fungerar bra att frysa och äta senare. Svampfräset är dock godast nylagat. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-04

Jättegott men saknar antal kcal/pers. Detta kommer jag att laga fler gånger. Tack så mycket!

Gunilla

2023-12-15

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Linsragu med arrabbiata och rödvin
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
118 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabiata med linsragu
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bolognese med linser
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga