Bourguignon med svarta linser

11
5
Bourguignon med svarta linser

Boeuf bourguignon är riktig klassiker med djupa smaker och en gryta som och sköter sig själv på spisen. Här har vi gjort en vego bourguignon med svarta linser och svamp. Serveras på klassiskt vis tillsammans med potatismos och syltlök.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Bourguignon med svarta linser

Ingredienser

4 portioner
6 steklökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olja eller smör
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
2 dl rödvin
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk japansk soja
2 dl torkade belugalinser

Svampfräs

200 g champinjoner eller valfri svamp
1 vitlöksklyfta
1 msk olja eller smör
salt
svartpeppar

Serveringsförslag

potatismos (se länk i steg 6 för recept)
syltlök

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och serveringsförslaget.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Nalleli

2022-02-18

Väldig bra smak nästan som en riktig Bourguignon.

Emma

2022-02-05

Riktigt mustig gryta för att vara vegansk! Tog sin lilla tid att göra så tänk mer som söndagsmiddag än en vardagsrätt, så slipper det bli stressigt.

Kristina

2022-01-24

Mkt gott och mättande!