Vegetarisk bourguignon
Denna rödbetsbourguignon är värmande, mustig och alldeles alldeles underbar! Det är en vegansk bourguignon, som serveras tillsammans med ett krämigt veganskt potatismos med jordärtskocka.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
4 portioner
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g rödbetor
3 stora morötter
1 palsternacka
3 msk olja
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl rött vin
2 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
3 lagerblad
4 portabellosvampar
1 msk majsstärkelse
1/2 dl kallt vatten
färsk timjan till servering
Jordärtskockspuré
300 g jordärtskockor
400 g mjölig potatis
1 dl havregrädde
2 msk mjölkfritt matfett
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 - 2 krm riven muskotnöt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2247 KJ / 538 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Skar rotsaker i ca 2.5*2.5 cm och de blev då mjuka på 30 min koktid, 45 som i receptet är i överkant. Använde 280g portabello svamp (3 stora) och hela grytan räckte till 8 portioner, potatismoset till 4. För flexitarianer kan jag rekommendera att steka i ev. överblivet baconfett för en extra smakdimension.
Ingrid
2023-10-01Fantastisk gott! Kommer definitivt laga fler gånger! Jag hade i mer lök och svamp, blev super!
Alma
2021-02-21Såååå god 😋 /kräsen
Nina
2021-01-22