Vegetarisk bourguignon

47
6 Klimatsmart
Vegetarisk bourguignon

Denna rödbetsbourguignon är värmande, mustig och alldeles alldeles underbar! Det är en vegansk bourguignon, som serveras tillsammans med ett krämigt veganskt potatismos med jordärtskocka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Vegetarisk bourguignon

Ingredienser

4 portioner
4
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
500 g
rödbetor
3
stora morötter
1
palsternacka
3 msk
olja
1 tsk
torkad timjan
3 msk
tomatpuré
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 1/2 dl
rött vin
2
grönsaksbuljongtärning
6 dl
vatten
3
lagerblad
4
portabellosvampar
1 msk
majsstärkelse
1/2 dl
kallt vatten
-
färsk timjan till servering

Jordärtskockspuré

300 g
jordärtskockor
400 g
mjölig potatis
1 dl
havregrädde
2 msk
mjölkfritt matfett
3/4 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 - 2 krm
riven muskotnöt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrädden mot växtbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Alma

2021-02-21

Fantastisk gott! Kommer definitivt laga fler gånger! Jag hade i mer lök och svamp, blev super!

Nina

2021-01-22

Såååå god 😋 /kräsen

Susanna

2020-10-31

Mycket gott! 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2247 KJ / 538 kCal
Fett 21 g
Salt 5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept