Vegetarisk bourguignon

Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat
7Klimatsmart
Vegetarisk bourguignon

Denna rödbetsbourguignon är värmande, mustig och alldeles alldeles underbar! Det är en vegansk bourguignon, som serveras tillsammans med ett krämigt veganskt potatismos med jordärtskocka.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Vegetarisk bourguignon

Ingredienser

4 portioner
4   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
500 g  rödbetor
3   stora morötter
1   palsternacka
3 msk  olja
1 tsk  torkad timjan
3 msk  tomatpuré
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
2 1/2 dl  rött vin
2   grönsaksbuljongtärning
6 dl  vatten
3   lagerblad
4   portabellosvampar
1 msk  majsstärkelse
1/2 dl  kallt vatten
färsk timjan till servering

Jordärtskockspuré

300 g  jordärtskockor
400 g  mjölig potatis
1 dl  havregrädde
2 msk  mjölkfritt matfett
3/4 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 - 2 krm  riven muskotnöt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrädden mot växtbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Skar rotsaker i ca 2.5*2.5 cm och de blev då mjuka på 30 min koktid, 45 som i receptet är i överkant. Använde 280g portabello svamp (3 stora) och hela grytan räckte till 8 portioner, potatismoset till 4. För flexitarianer kan jag rekommendera att steka i ev. överblivet baconfett för en extra smakdimension.

Ingrid

2023-10-01

Fantastisk gott! Kommer definitivt laga fler gånger! Jag hade i mer lök och svamp, blev super!

Alma

2021-02-21

Såååå god 😋 /kräsen

Nina

2021-01-22

Näringsvärde per portion

Energi2247 KJ / 538 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
118 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
449 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk fiskgratäng med tofu
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.
894 personer har röstat
Över 60 min att tillaga