Vegetarisk bourguignon

58
6 Klimatsmart
Vegetarisk bourguignon

Denna rödbetsbourguignon är värmande, mustig och alldeles alldeles underbar! Det är en vegansk bourguignon, som serveras tillsammans med ett krämigt veganskt potatismos med jordärtskocka.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Vegetarisk bourguignon

Ingredienser

4 portioner
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g rödbetor
3 stora morötter
1 palsternacka
3 msk olja
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 1/2 dl rött vin
2 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
3 lagerblad
4 portabellosvampar
1 msk majsstärkelse
1/2 dl kallt vatten
färsk timjan till servering

Jordärtskockspuré

300 g jordärtskockor
400 g mjölig potatis
1 dl havregrädde
2 msk mjölkfritt matfett
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 - 2 krm riven muskotnöt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrädden mot växtbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Alma

2021-02-21

Fantastisk gott! Kommer definitivt laga fler gånger! Jag hade i mer lök och svamp, blev super!

Nina

2021-01-22

Såååå god 😋 /kräsen

Susanna

2020-10-31

Mycket gott! 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2247 KJ / 538 kCal
Fett 21 g
Salt 5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden