Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vegetarisk bourguignon

Denna rödbetsbourguignon är värmande, mustig och alldeles alldeles underbar! Det är en vegansk bourguignon, som serveras tillsammans med ett krämigt veganskt potatismos med jordärtskocka.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och rotsaker. Hacka lök och vitlök. Skär rotsakerna i mindre bitar.
  2. Fräs lök, rotsaker, timjan och tomatpuré i oljan i en stor kastrull eller gryta på medelvärme ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt vin, buljongtärningar, vatten och lagerblad. Låt koka på medelvärme under lock ca 45 minuter, tills rotsakerna är mjuka.
  4. Skär portabellon i stora bitar och tillsätt i grytan, låt koka ytterligare 5–10 minuter. Blanda majsstärkelsen med kallt vatten och rör ner i grytan.
  5. Jordärtskockspuré: Skala och skär jordärtskocka och potatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
  6. Häll av och vispa med grädde och matfett till ett slätt mos. Smaka av med salt, peppar och muskot. Toppa grytan med timjan och servera med purén.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregrädden mot växtbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlökar
  • 500 g rödbetor
  • 3 stora morötter
  • 1 palsternacka
  • 3 msk olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 1/2 dl rött vin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl kallt vatten
  • färsk timjan till servering
Jordärtskockspuré
  • 300 g jordärtskockor
  • 400 g mjölig potatis
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk mjölkfritt matfett
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 - 2 krm riven muskotnöt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer