En traditionell linsgryta från Baskien med smak av saffran, timjan och fänkål. Låt grytan puttra tills smakerna gift sig och servera i djupa skålar med en klick smetana och en bit varm baguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Röda linser och potatis har inte samma koktid… Linserna blev helt sönderkokta medan potatisen fortfarande var rå.
Olivia
2022-03-24Riktigt god gryta! Har ätit den ihop med bröd om en ”soppa” och även med ris som en gryta, fungerar som både och! En av de godaste vegetariska grytorna 👏🏻
Lovisa
2021-10-24Överraskande gott
Elisabeth
2021-10-10