Saffransdoftande linsgryta med potatis

78
2 Klimatsmart
Saffransdoftande linsgryta med potatis

En traditionell linsgryta från Baskien med smak av saffran, timjan och fänkål. Låt grytan puttra tills smakerna gift sig och servera i djupa skålar med en klick smetana och en bit varm baguette.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Saffransdoftande linsgryta med potatis

Ingredienser

4 portioner

Linsgryta

1
gul lök
1
fänkål
2
bakpotatisar
1 msk
olja
2 dl
torra röda linser
1/2 g
saffran
5 dl
vatten
2 dl
vitt matlagningsvin
390 g
krossade tomater
1
grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt

Bröd

1
surdegsbaguette (gärna bake off)

Vitlökskräm

1/2
förp persilja (à 20 g)
1
vitlöksklyfta
2 dl
smetana
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Jessika

6/28/2020

Jag råkade ha lite lammfärs i kylskåpet den dagen vi skulle laga denna. Stekte upp den o blandade i. Sedan dess har jag aldrig lagat denna utan lammfärs. Mycket gott.

Redaktionen ICAse

6/29/2020

Hej Jessika! Vad kul att höra att det blev gott med lammfärs! Hälsningar Elina

Irene

3/3/2020

God och enkel

Näringsvärde per portion

Energi 2259 KJ / 538 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept