Långkokt högrevschili

Betyg 4.4 av 5.
81 personer har röstat
13
Långkokt högrevschili

Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng. Eller så fryser du in det som blir över och gör burritos en annan dag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Långkokt högrevschili

Ingredienser

6 portioner

Bönor

2 1/2 dl  torkade svarta bönor
1   gul lök
1   jalapeño
200 g  rökt sidfläsk i bit
1 msk  salt

Högrevschili

1250 g  högrev
15 g  torkad hel chipotlechili
15 g  torkad hel anchochili
2 dl  hett vatten
1   gul lök
4   vitlöksklyftor
3 msk  rapsolja
3 msk  tomatpuré
6 dl  vatten
2 msk  konc oxfond
2   kanelstänger
1 msk  spiskummin
2 tsk  torkad oregano
50 g  hackad mörk choklad
salt

Tillbehör

limeklyftor
koriander
gräddfil
tortillachips
ris

För alla

Fri från ägg men, kontrollera innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillachips.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Kontrollera innehållet i fonden.

Receptet har uppdaterats mars 2021 samt juni 2024.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog som receptet sa, inte all chiliblandningen, och det blev så gott!!! Jag har svårt för stark mat, men även om detta hade hetta så var det smakrikt! Serverade med tacobowls, gräddfil o lime. Sjukt gott! Kommer definitivt att göras igen!!!

Anette

2023-07-02

Hej! Jag blir fundersam kring att ni säger att man inte behöver blötlägga bönorna. Enligt livsmedelsverket ska torra bönor och ärtor alltid blötläggas i minst 12 timmar för att få bort eventuella lektiner. Att man blötlägger har alltså inte att göra med koktiden. Borde ni inte ha recept som är i linje med livsmedelsverket?

Sara

2023-01-15

Allvarligt @ica, det måste ha blivit fel här. Jag tog knappt en fjärdedel av chilin i receptet och det blev så starkt. Provade socker och att späda, fick sedan hälla av vätska och fylla på med ny (och nya kryddor, utom chili). Måste ha fallit bort att man ska ta en viss mängd av chilipastan eller så?

Lisa

2021-03-07

Hej Lisa! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu provlagat om receptet och minskat mängden chili från 20 g till 15 g/chilisort. Och även lagt till kommentar om att tillsätta hälften av chilin och att man sen kan smaka av med mer i sista steget. Hoppas du vill prova igen grytan igen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-03-23

Näringsvärde per portion

Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein65 g

Testa liknande recept

Långkokt chili på högrev med choklad
Betyg 4.4 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öländsk chili
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiligryta med bönor och bacon
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili med svarta bönor och friterad tortilla
Betyg 4 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb Texas chili
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili med champinjoner, majs och zucchini
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga