Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng. Eller så fryser du in det som blir över och gör burritos en annan dag.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2016
Fri från ägg men, kontrollera innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillachips.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Kontrollera innehållet i fonden.
Receptet har uppdaterats mars 2021.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sara
2023-01-15Hej! Jag blir fundersam kring att ni säger att man inte behöver blötlägga bönorna. Enligt livsmedelsverket ska torra bönor och ärtor alltid blötläggas i minst 12 timmar för att få bort eventuella lektiner. Att man blötlägger har alltså inte att göra med koktiden. Borde ni inte ha recept som är i linje med livsmedelsverket?
Lisa
2021-03-07Allvarligt @ica, det måste ha blivit fel här. Jag tog knappt en fjärdedel av chilin i receptet och det blev så starkt. Provade socker och att späda, fick sedan hälla av vätska och fylla på med ny (och nya kryddor, utom chili). Måste ha fallit bort att man ska ta en viss mängd av chilipastan eller så?
Redaktionen ICAse
2021-03-23Hej Lisa! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu provlagat om receptet och minskat mängden chili från 20 g till 15 g/chilisort. Och även lagt till kommentar om att tillsätta hälften av chilin och att man sen kan smaka av med mer i sista steget. Hoppas du vill prova igen grytan igen. Hälsningar Ulrika
Hinok
2021-01-20Vad skulle man kunna ersätta fläsket med?
Redaktionen ICAse
2021-03-23Hej Hinok! För att efterlikna smaken från sidfläsket kan du välja t ex en rökigkorv eller rökt paprikapulver. Hälsningar Ulrika