Låt oss plocka fram recepten ljuvliga påskbakelser och andra goda bakverk! Fyllda maränger, smördegsbakelser, citronbiskvier och flera sorters pavlova. Här finns söta och färgglada påskbakelser för alla!
Tips: fler smarriga bakverk till påsk!
Här har vi samlat ett gäng söta, fräscha och färgglada påskbakelser och bakverk. Perfekta att bjuda nära och kära på till fikat i påsk.
En ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.
Minipavlova med sesam och mangoAlla älskar väl en rulltårta. På smeten strös blå vallmofrön och fyllningen smaksätts med fräsch citron. Snabbt och enkelt har du en härlig citronrulltårta att servera till fikat.
Rulltårta med citron och vallmofrönSuperlätta smördegsbakelser med kräm gjord på lemon curd, mascarpone och vispgrädde, toppade med färska bär, mynta och florsocker. Bakelserna passar perfekt för sommarens kaffestunder, men kan enkelt varieras efter smak och säsong.
Smördegsbakelser med mascarponekräm och bärBaka biskvierna i långpanna, det är smidigt, sparar tid och blir precis lika gott som vanliga biskvier. Det som är lite pilligt och tidsödande när vanliga biskvier bakas blir så mycket enklare när du gör allt på en plåt. Förbered bara i god tid, då biskvikakan behöver lite tid i kylskåpet innan du kan servera många härliga chokladbiskvier till dina gäster.
Biskvier i långpannaSpröd maräng möter mjuk och krämig vispgrädde med mascarpone i denna pavlova. Eller kanske pavlovor, för du gör 8 stycken så alla serveras en egen pavlova. Marängen smaksätts med apelsinjuice och pavlovan toppas sedan med söta jordgubbar och gärna lite apelsinzest.
PåskpavlovaTa din banoffeepaj till nya nivåer genom att både vända ner hasselnötskola i grädden och använda den som topping. En riktigt smarrig efterrätt med dulce de leche, banan, digestivekex och vispad grädde som är omtyckt av många.
Banan- och toffeepaj med chokladKrispig men ändå lite seg maräng som möter den sötsyrliga lemoncurden. Dessa minibakelser kan absolut bli en av dina favoriter både till påsk och andra festliga tillfällen. Känns det för krångligt att göra egen lemon curd kan du köpa färdig.
Minipavlova med lemon curdBudapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!
BudapestbakelseMaränger med en gömma av hasselnötskola, en riktigt god överraskning när du tar en tugga. Marängerna är goda att äta som de är, eller tillsammans med en kula vaniljglass.
Fyllda maränger med hasselnötskolaBarnsligt goda och enkla chokladbräck toppade med karamellpopcorn, mörk chokladkola och hasselnötskola. Krispigt, segt, chokladigt och oemotståndligt godis att göra till påsk och andra söta tillfällen.
Chokladbräck med godisKlassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
MandelmusslorFloridas nationaldessert nummer ett! Det finns en väldig stolthet och konkurrens i hur en äkta Key lime pie ska smaka. Nu kan du prova din egen, och själv avgöra. Men det här receptet ligger inte långtifrån ”the real deal”, det kan vi lova!
Key lime pieEn chokladrulltårta med hallon och dulce de leche är en fantastisk dessert och gör alltid succé på bjudningen. Grädda mitt i ugnen och dela därefter rulltårtan i skivor. Toppa varje skiva med en klick vispad grädde, hallon och choklad.
Chokladrulltårta med hallon och dulce de lecheBaka en marängrulltårta som dessutom är glutenfri. Fluffig kokos- och hallonstubbe på spröd maräng med en fyllning av vispad grädde och hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.
MarängrulltårtaBiskvier, biskvier, biskvier. Det finns många olika versioner av denna älskade bakelse men den godaste är nog den här påskvarianten. Vanilj, citron, mandelmassa och vit choklad. Behöver vi säga mer?
CitronbiskvierEn äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.
PåskbakelseSicilianskt bakverk i form av rör, som friteras och sedan fylls med krämig ricotta som smaksatts med choklad och apelsinskal. Kombinationen krispiga rån med den krämiga fyllningen gör dessa bakverk underbart goda. Njut gärna med en god kopp kaffe.
CannoliLisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Kolla in våra tre olika dukningar och få idéer för hur du kan få till stilen på ett enkelt sätt.
Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!
Den älskade hasselnötkrämen ska självklart firas med en egen dag och nötigt krämiga recept
Enkla recept på påsktårtor som kanske ser avancerade ut men som är enkla att baka.
Vi visar steg för steg hur du gör rulltårtan kokos- och hallonstubbe. Perfekt till fikat!
Gör påskpyntet veganskt med kiwiägg och pappersfjädrar! Vi visar hur du gör.