Budapestbakelse
Budapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
ca 8 bitar
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl hasselnötsmjöl eller fint mixade hasselnötter
3/4 dl majsstärkelse
5 stora äggvitor (à ca 40 g)
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 clementiner
Topping
50 g hackad mörk choklad
1 1/2 msk florsocker
ev 1 dl vispgrädde
ev 1 clementin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den blir för hård så gick inte alls att rulla. Å då tog ja ut den 4 min tidigare men ändå blev den som hård maräng. Och dubbel satts för en är för lite
Emma
2023-05-28Gör en dubbelsats! En sats räckte bara till halva plåten
Nuraini
2022-09-26Smeten räckte inte till att spritsa en hel plåt, fick vispa ihop en 2/3 sats till, då blev det precis. Hade stora ägg så förstår inte hur det kunde bli så fel.
Elisabet
2022-06-12