Budapestbakelse

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
3
Budapestbakelse

Budapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Budapestbakelse

Ingredienser

ca 8 bitar
2 dl  strösocker
1/2 tsk  vaniljsocker
1 1/2 dl  hasselnötsmjöl eller fint mixade hasselnötter
1/2 dl  majsstärkelse
3   stora äggvitor (à ca 40 g)

Fyllning

3 dl  vispgrädde
2   clementiner

Topping

50 g  hackad mörk choklad
1 1/2 msk  florsocker
ev 1 dl  vispgrädde
ev 1   clementin

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Förbered marängbotten dagen innan och förvara i rumstemperatur. Lägg ihop vid servering. Bakelserna håller en dag i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Gör en dubbelsats! En sats räckte bara till halva plåten

Nuraini

2022-09-26

Smeten räckte inte till att spritsa en hel plåt, fick vispa ihop en 2/3 sats till, då blev det precis. Hade stora ägg så förstår inte hur det kunde bli så fel.

Elisabet

2022-06-12

Hur förvarar jag en bit som blir över?

Anett

2022-04-15

Testa liknande recept

Budapestrulle med röda vinbär
Betyg 3.1 av 5.
169 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Päronpaj med smak av hasselnöt och citron
Betyg 3.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Budapestrulle
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötmuffins med choklad
Betyg 2.4 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clementinmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga