Budapestbakelse

7
1
Budapestbakelse

Budapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Budapestbakelse

Ingredienser

ca 8 bitar
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hasselnötsmjöl eller fint mixade hasselnötter
1/2 dl majsstärkelse
3 stora äggvitor (à ca 40 g)

Fyllning

3 dl vispgrädde
2 clementiner

Topping

50 g hackad mörk choklad
1 1/2 msk florsocker
ev 1 dl vispgrädde
ev 1 clementin

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Förbered marängbotten dagen innan och förvara i rumstemperatur. Lägg ihop vid servering. Bakelserna håller en dag i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anett

2022-04-15

Hur förvarar jag en bit som blir över?