Budapestbakelse

Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
5
Budapestbakelse

Budapestbakelsen uppfanns i Vetlanda på mitten av 1900-talet och har namnet till trots inget med Ungerns huvudstad att göra. Den här klassikern består av mjuk nötmaräng, grädde och clementin och imponerar garanterat på fikagästerna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Budapestbakelse

Ingredienser

ca 8 bitar
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl hasselnötsmjöl eller fint mixade hasselnötter
3/4 dl majsstärkelse
5 stora äggvitor (à ca 40 g)

Fyllning

3 dl vispgrädde
2 clementiner

Topping

50 g hackad mörk choklad
1 1/2 msk florsocker
ev 1 dl vispgrädde
ev 1 clementin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jag behövde inte göra dubbelsats men den blev hård och går inte att rulla.

Sandeep kaur

2024-10-23

Den blir för hård så gick inte alls att rulla. Å då tog ja ut den 4 min tidigare men ändå blev den som hård maräng. Och dubbel satts för en är för lite

Emma

2023-05-28

Gör en dubbelsats! En sats räckte bara till halva plåten

Nuraini

2022-09-26

Testa liknande recept

Clementinmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Budapestrulle med röda vinbär
Betyg 3.1 av 5.
170 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chocolate chip cookies
Betyg 4.5 av 5.
544 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baskisk cheesecake med kaffe och choklad
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Budapestrulle
Betyg 4.8 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga