Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!
Tips: Här hittar du alla påskrecept!
Det asiatiska påskbordet består här av 11 goda recept med spännande smaker. Vad sägs om rödbetspicklade ägg eller halstrad lax med matsuhisadressing? Varsågoda!
Vackert färgade och smakrika rödbetspicklade ägg passar perfekt som tillbehör till buffén på påsk, midsommar eller jul. De picklade äggen serveras tillsammans med en krämig sojamajonnäs och klippt krasse som topping.
Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasseProva sill på ett nytt sätt: yuzusill! Här har sillen fått smaker inspirerade av Ostasien, där 5-minuterssill smaksätts med salladslök, mynta, yuzu eller lime, och soja, samt toppas med jordnötter.
Yuzusill med jordnötterDenna sallad med silkestofu är ett supergott veganskt tillbehör till buffén! Tofu och avokado serveras tillsammans med tångkaviar, koriander och picklad rödlök. Färgstarkt, syrligt och otroligt gott.
Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlökEtt recept på halstrad lax som skivas till munsbitar och toppas med örter som dill och koriander. Laxen serveras tillsammans med en matsuhisadressing gjord på lök, ingefära, soja och olja.
Halstrad lax med matsuhisadressingEn fräsch och krämig kålsallad som passar perfekt till buffén. Spetskål strimlas tunt och blandas med blancherad sparris, krispiga rädisor och smakrik salladslök. Salladen toppas med en härlig dressing gjord på bland annat majonnäs, tahini och soja.
Sparris- och rädissallad med sesamdressingBjud på en syrlig och läskande gin och tonic med smak av citrongräs! Den klassiska GTn fräschas upp med en hint av citrongräs, och så is, lite mynta och skivad lime till servering.
Gin och tonic med citrongräsLaga lammstek på ett nytt sätt! Med kryddningen five spice, ingefära, salladslök och soja får lammet en het och kryddig smak som för tankarna till Ostasien. Den saftiga, smakrika lammsteken passar perfekt till middagsbjudningen eller som del i påskmenyn.
Lammstek five spiceDen klassiska kinesiska kryddblandningen five spice är enkel att göra och innehåller bara vitpeppar, stjärnanis, kryddnejlika, fäkålsfrön och kanel. Five spice kan med fördel användas vid tillagning av anka, fläsk eller wok.
Five spiceStek spenat tillsammans med ingefära och vitlök, blanda med sesamolja och salt och du har ett ljuvligt grönt och vegetariskt tillbehör till din måltid!
Stekt spenat med ingefäraGulbetor i ugn är ett gott tillbehör till kött, fisk eller någon vegetarisk rätt. De mjukrostade betorna serveras tillsammans med en fräsch chili- och citrondressing.
Gulbetor i ugn med grön chili och citronEn ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.
Minipavlova med sesam och mangoLisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Kolla in våra tre olika dukningar och få idéer för hur du kan få till stilen på ett enkelt sätt.
Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Istället för den klassiska påskmaten har vi satt ihop recept för det moderna påskbordet.