Kokos- och hallonstubbe
En söt och mumsig rulltårta till fikat är aldrig fel! Här vi visar steg för steg hur du gör den härliga kokos- och hallonstubben, en somrig variant av budapestrulle.
Mmm, så gott! Här hittar du receptet på rulltårtan.
Så gör du marängrullen
Följ instruktionerna i videon eller steg för steg nedanför och servera en härligt söt rulltårta till fikat!
1. Vispa marängen
Vispa äggvitor och socker till en fast maräng.
2. Blanda kokosen
Blanda den rostade kokosen med potatismjöl i en separat skål. Vänd försiktigt ner kokosen i marängen.
3. Spritsa ut marängen
Spritsa ut marängen i täta strängar i till en rektangulär botten. Strängarna ska gå längs med långsidan och se till att det inte är några hål mellan strängarna.
4. Grädda
Strössla över lite mer kokos ovanpå botten och grädda den sedan i ugnen.
5. Dra av papperet
När botten är klar, ta ut plåten och vänd över den på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna.
6. På med grädde!
Bred över vispad grädde och lägg hallonen på grädden.
7. Rulla ihop
Rulla ihop tårtan, bestämt men försiktigt. Låt bakplåtspapperet följa med så långt det går i rullningen så blir det lättare. Klar att servera!
Receptet kommer från Ronnie Nilsson, finalist i Hela Sverige bakar 2012.
Artiklar Visar 1605 stycken
Värödens godaste tårtor
Rice krispiestårta, marängtårta eller en maffig chokladtårta? Världens godaste tårtor!
Nutelladagen 5 februari - recept att fira med
Den älskade hasselnötkrämen ska självklart firas med en egen dag och nötigt krämiga recept
Marängtopping, så gör du!
Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Maränger - så gör du!
Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Lyckas med rulltårtan!
Recept, tips och hur man rulla rulltårtan går vi igenom här!
Bjud på sufflé - vi lär dig hur man gör
I vår matskola visar vi hur du gör fluffig hallonsufflé, en elegant dessert till middagen.
Höjdartårtan, så gör du!
Impa på gästerna med en riktig höjdartårta – god är den också!