Kokos- och hallonstubbe

En söt och mumsig rulltårta till fikat är aldrig fel! Här vi visar steg för steg hur du gör den härliga kokos- och hallonstubben, en somrig variant av budapestrulle.
Mmm, så gott! Här hittar du receptet på rulltårtan.

Så gör du marängrullen

Följ instruktionerna i videon eller steg för steg nedanför och servera en härligt söt rulltårta till fikat!

  1. 1. Vispa marängen

    Vispa äggvitor och socker till en fast maräng.

  2. 2. Blanda kokosen

    Blanda den rostade kokosen med potatismjöl i en separat skål. Vänd försiktigt ner kokosen i marängen.

  3. 3. Spritsa ut marängen

    Spritsa ut marängen i täta strängar i till en rektangulär botten. Strängarna ska gå längs med långsidan och se till att det inte är några hål mellan strängarna.

  4. 4. Grädda

    Strössla över lite mer kokos ovanpå botten och grädda den sedan i ugnen.

  5. 5. Dra av papperet

    När botten är klar, ta ut plåten och vänd över den på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna.

  6. 6. På med grädde!

    Bred över vispad grädde och lägg hallonen på grädden.

  7. 7. Rulla ihop

    Rulla ihop tårtan, bestämt men försiktigt. Låt bakplåtspapperet följa med så långt det går i rullningen så blir det lättare. Klar att servera!

Receptet kommer från Ronnie Nilsson, finalist i Hela Sverige bakar 2012.

Artiklar (1541)

Ljuvligt!

Påskbakelser

Söta, fräscha och färgglada bakelser till påsk!

Tårtbonanza

Godaste tårtorna

Rulltårta, lyxig chokladmoussetårta eller en smarrig mojito cheesecake?

Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.