Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Gör helgens brunch till något extra med pocherade ägg! Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekta rinniga gulan. Här visar vi hur du lyckas pochera ett och flera ägg!
Tips: alla recept på pocherade ägg!

Smidigare påskhandling

Förenkla påskplaneringen, beställ allt du behöver till påskbordet med några klick. Säkra din leveranstid redan idag för en smidig påskhandel!

Handla online

Pochera ägg enkelt - så gör du!

 Följ stegen nedan , vi hjälper dig hela vägen!

  1. 1. Knäck ägg

    1. Knäck ägg

    Knäck ägg i kopp eller glas, då blir det lättare att stjälpa över ägget i kokvattnet. Ägget ska läggas över långsamt och försiktigt, så nära ytan som du kan komma utan att bränna dig. 
     

  2. 2. Koka upp vatten

    2. Koka upp vatten

    Koka upp vatten i en kastrull. Sänk sedan värmen så det sjuder, vattnet får absolut inte koka när du häller i ägget. Tillsätt ättika och salt. Gör en virvel i vattnet med en slev.

  3. 3. Häll i äggen

    3. Häll i äggen

    Häll i ägget i virveln. Du kan fösa ihop ägget med sleven försiktigt så det håller ihop. Ju färskare äggen är, desto mer håller de ihop. Får du inte till det kan ett gammalt datum vara boven i dramat.

     

  4. 4. Låt sjuda!

    4. Låt sjuda!

    Låt ägget sjuda 3–4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev.

  5. 5. Klart!

    5. Klart!

    Servera gärna med lättkokt sparris, finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar. Goda recept hittar du nedan!

Pochera flera ägg samtidigt

Briljera i köket och servera ett gäng pocherade ägg till frukost eller brunch, i filmen nedan visar vi hur du pocherar fyra ägg samtidigt!

  • Häll två matskedar ättika i en skål och knäck i fyra ägg. Tillsätt sedan två matskedar ättika och låt stå i 5 min.
  • Häll ner i två liter kokande vatten och sjud i ungefär fyra minuter.
  • Låt svalna i kallt vatten och servera!

 

Laga med pocherat ägg

Här har vi samlat några av våra favoritrecept med pocherat ägg i fokus. Hoppas du hittar något som smakar!

  1. Pocherat ägg

    1. Pocherat ägg

    Betyg 4 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Pocherade ägg är en lättlagad lyx och med detta recept kan du pochera flera ägg samtidigt. Äggen kan naturligtvis ätas som en finare frukost eller så serveras de på en spenat- och laxbädd, gott som förrätt eller enkel lunch.

    Pocherat ägg
  2. Toast med pocherat ägg och sparris

    2. Toast med pocherat ägg och sparris

    Betyg 4.5 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!

    Toast med pocherat ägg och sparris
  3. Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    3. Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Betyg 4.8 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

    Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
  4. Pocherade ägg med olivolja och avokado

    4. Pocherade ägg med olivolja och avokado

    Betyg 4.6 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Pocherade ägg har ett rykte kring sig att vara svåra att göra men med lite ättika och salt i vattnet är det faktiskt otroligt enkelt. Pocherade ägg, avokado och olivolja är en oslagbar kombination – missa inte!

    Pocherade ägg med olivolja och avokado
  5. Nässelsoppa med fänkål

    5. Nässelsoppa med fänkål

    Betyg 4.1 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Ta vara på vårens nässlor och laga nässelsoppa. Citron och fänkål sätter smak på den lättlagade soppan. Perfekt som förrätt, eller huvudrätt tillsammans med ett gott bröd. Med ett pocherat ägg i känns soppan extra lyxig!

    Nässelsoppa med fänkål
  6. Matiga våfflor med spenat

    6. Matiga våfflor med spenat

    Betyg 5 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!

    Matiga våfflor med spenat

Artiklar (642)

Ljuvligt!

Påskbakelser

Söta, fräscha och färgglada bakelser till påsk!

3 olika stilar!

Piffiga påskdukningar

Kolla in våra tre olika dukningar och få idéer för hur du kan få till stilen på ett enkelt sätt.

Glad påsk!

Påsk med smak av ostasien

Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!

Frukost + lunch

Bästa brunchen

God morgon! Dina drömmars brunch är serverad.

4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!