Gör helgens brunch till något extra med pocherade ägg! Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekta rinniga gulan. Här visar vi hur du lyckas pochera ett och flera ägg!
Tips: alla recept på pocherade ägg!
Följ stegen nedan , vi hjälper dig hela vägen!
Knäck ägg i kopp eller glas, då blir det lättare att stjälpa över ägget i kokvattnet. Ägget ska läggas över långsamt och försiktigt, så nära ytan som du kan komma utan att bränna dig.
Koka upp vatten i en kastrull. Sänk sedan värmen så det sjuder, vattnet får absolut inte koka när du häller i ägget. Tillsätt ättika och salt. Gör en virvel i vattnet med en slev.
Häll i ägget i virveln. Du kan fösa ihop ägget med sleven försiktigt så det håller ihop. Ju färskare äggen är, desto mer håller de ihop. Får du inte till det kan ett gammalt datum vara boven i dramat.
Låt ägget sjuda 3–4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev.
Servera gärna med lättkokt sparris, finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar. Goda recept hittar du nedan!
Briljera i köket och servera ett gäng pocherade ägg till frukost eller brunch, i filmen nedan visar vi hur du pocherar fyra ägg samtidigt!
Här har vi samlat några av våra favoritrecept med pocherat ägg i fokus. Hoppas du hittar något som smakar!
Pocherade ägg är en lättlagad lyx och med detta recept kan du pochera flera ägg samtidigt. Äggen kan naturligtvis ätas som en finare frukost eller så serveras de på en spenat- och laxbädd, gott som förrätt eller enkel lunch.
Pocherat äggEn vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!
Toast med pocherat ägg och sparrisDen klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesåsPocherade ägg har ett rykte kring sig att vara svåra att göra men med lite ättika och salt i vattnet är det faktiskt otroligt enkelt. Pocherade ägg, avokado och olivolja är en oslagbar kombination – missa inte!
Pocherade ägg med olivolja och avokadoTa vara på vårens nässlor och laga nässelsoppa. Citron och fänkål sätter smak på den lättlagade soppan. Perfekt som förrätt, eller huvudrätt tillsammans med ett gott bröd. Med ett pocherat ägg i känns soppan extra lyxig!
Nässelsoppa med fänkålBelgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!
Matiga våfflor med spenatLisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Kolla in våra tre olika dukningar och få idéer för hur du kan få till stilen på ett enkelt sätt.
Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!
Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Vi bjuder på recept på krämiga bagels att njuta av till frukost, brunch eller mellis.
Glöm inte att äta mellanmål! Här har vi recept på goda mellanmål som är enkla att ta med.