Bild laddas
Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Gör helgens brunch till något extra med pocherade ägg! Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekta rinniga gulan. Här visar vi hur du lyckas pochera ett och flera ägg!
Tips: alla recept på pocherade ägg!

Pochera flera ägg samtidigt

Briljera i köket och servera ett gäng pocherade ägg till frukost eller brunch, i filmen nedan visar vi hur du pocherar fyra ägg samtidigt!

Pochera ett ägg i taget

Föredrar du pochera ett ägg i taget? Följ stegen nedan - vi hjälper dig hela vägen!

  1. Bild laddas

    1. Knäck ägg

    Knäck ägg i kopp eller glas, då blir det lättare att stjälpa över ägget i kokvattnet. Ägget ska läggas över långsamt och försiktigt, så nära ytan som du kan komma utan att bränna dig. 
     

  2. Bild laddas

    2. Koka upp vatten

    Koka upp vatten i en kastrull. Sänk sedan värmen så det sjuder, vattnet får absolut inte koka när du häller i ägget. Tillsätt ättika och salt. Gör en virvel i vattnet med en slev.

  3. Bild laddas

    3. Häll i äggen

    Häll i ägget i virveln. Du kan fösa ihop ägget med sleven försiktigt så det håller ihop. Ju färskare äggen är, desto mer håller de ihop. Får du inte till det kan ett gammalt datum vara boven i dramat.

     

  4. Bild laddas

    4. Låt sjuda!

    Låt ägget sjuda 3–4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev.

  5. Bild laddas

    5. Klart!

    Servera gärna med lättkokt sparris, finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar. Goda recept hittar du nedan!

Laga med pocherat ägg

Här har vi samlat några av våra favoritrecept med pocherat ägg i fokus. Hoppas du hittar något som smakar!

  1. 1. Pocherat ägg

    1
    0
    Pocherade ägg är en lättlagad lyx och med detta recept kan du pochera flera ägg samtidigt. Äggen kan naturligtvis ätas som en finare frukost eller så serveras de på en spenat- och laxbädd, gott som förrätt eller enkel lunch.
    Pocherat ägg
  2. 2. Toast med pocherat ägg och sparris

    4
    1
    En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!
    Toast med pocherat ägg och sparris
  3. 3. Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    3
    0
    Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.
    Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
  4. 4. Pocherade ägg med olivolja och avokado

    6
    0
    Pocherade ägg har ett rykte kring sig att vara svåra att göra men med lite ättika och salt i vattnet är det faktiskt otroligt enkelt. Pocherade ägg, avokado och olivolja är en oslagbar kombination – missa inte!
    Pocherade ägg med olivolja och avokado
  5. 5. Nässelsoppa med fänkål

    12
    5
    Ta vara på vårens nässlor och laga nässelsoppa. Citron och fänkål sätter smak på den lättlagade soppan. Perfekt som förrätt, eller huvudrätt tillsammans med ett gott bröd. Med ett pocherat ägg i känns soppan extra lyxig!
    Nässelsoppa med fänkål
  6. 6. Matiga våfflor med spenat

    3
    2
    Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!
    Matiga våfflor med spenat
Så lyckas du!

Tillaga den perfekta lammsteken

Lisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Bild laddas
Ljuvligt!

Påskbakelser

Söta, fräscha och färgglada bakelser till påsk!
Bild laddas
Nyttigare påsk!

Nyttigare påskgodis

Här är 10 recept på nyttigare påskgodis.
Bild laddas
3 olika stilar!

Piffiga påskdukningar

Kolla in våra tre olika dukningar och få idéer för hur du kan få till stilen på ett enkelt sätt.
Bild laddas
Glad påsk!

Påsk med smak av ostasien

Äntligen påsk! Denna påskmeny består av klassiska råvaror med asiatiska smaker som för tankarna till ostliga breddgrader. Det blir syrligt, salt, milt och starkt. Och så något sött till efterrätt förstås!
Bild laddas
Så här gör du

Så gör du hjärtformade ägg

Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Bild laddas
Enkelt & mättande

Goda mellanmål

Glöm inte att äta mellanmål! Här har vi recept på goda mellanmål som är enkla att ta med.
Bild laddas
Frukostmiddag någon?

En bättre brunch

Välj och vraka bland våra bästa brunchrecept på pannkakor, toast och smoothies.
Bild laddas
Bagelbonanza!

Supergoda bagels med färskost

Vi bjuder på recept på krämiga bagels att njuta av till frukost, brunch eller mellis.
Bild laddas