Gör helgens brunch till något extra med pocherade ägg! Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekta rinniga gulan. Här visar vi hur du lyckas pochera ett och flera ägg!
Tips: alla recept på
pocherade ägg!
Följ stegen nedan , vi hjälper dig hela vägen!
Knäck ägg i kopp eller glas, då blir det lättare att stjälpa över ägget i kokvattnet. Ägget ska läggas över långsamt och försiktigt, så nära ytan som du kan komma utan att bränna dig.
Koka upp vatten i en kastrull. Sänk sedan värmen så det sjuder, vattnet får absolut inte koka när du häller i ägget. Tillsätt ättika och salt. Gör en virvel i vattnet med en slev.
Häll i ägget i virveln. Du kan fösa ihop ägget med sleven försiktigt så det håller ihop. Ju färskare äggen är, desto mer håller de ihop. Får du inte till det kan ett gammalt datum vara boven i dramat.
Låt ägget sjuda 3–4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev.
Servera gärna med lättkokt sparris, finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar. Goda recept hittar du nedan!
Briljera i köket och servera ett gäng pocherade ägg till frukost eller brunch, i filmen nedan visar vi hur du pocherar fyra ägg samtidigt!
Här har vi samlat några av våra favoritrecept med pocherat ägg i fokus. Hoppas du hittar något som smakar!