Minipavlova med sesam och mango
En ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
8 portioner
2 msk sesamfrön
2 msk riven kokos
3 äggvitor
2 dl råsocker
1 tsk ättiksprit (12%)
2 mango
4 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1440 KJ / 344 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Kommentarer
Lätt att göra och supergott! Har redan bjudit på det flera gånger. Ska prova att göra det utan sesamfrön och utan creme fraîches nästa gång.
Annika
2021-01-03Enklare att laga än man tror och SÅ gott! Den perfekta sommarefterätten, men även perfekt till Jul. Frukten och cremen balanserar av det söta i pavlovan så det blir en fräsch och lätt smak. Gett vidare receptet många gånger redan - älskad av stora som små!
Esther
2020-12-22