Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Minipavlova med sesam och mango

En ljuvligt somrig och sötsyrlig dessert som passar perfekt till allt från vårfest till studentbuffé eller midsommarfirande! Pavlovas i portionsstorlek med smak av sesam toppas med en syrlig kräm av crème fraiche, hackad mango och passionsfrukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Rosta sesam och kokos i en torr panna. Låt svalna. Mortla eller mixa till lite mindre smul. 
  3. Vispa äggvitorna i en rostfri ren bunke till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget, och ättikan. Vispa till en fast maräng 3–4 minuter.
  4. Vänd ner hälften av sesam- och kokossmulet. Klicka ut 8 runda maränger (för 8 port) på en bakpappersklädd plåt.
  5. Sätt in i mitten av ugnen och sänk till 100°C. 
  6. Grädda ca 1 ½ timme. Ta ut och låt svalna.  
  7. Skala och skär mangon i bitar. Gröp ur passionsfrukterna.
  8. Vispa grädde och crème fraiche fluffigt. Toppa marängerna med vispet, mango, passionsfrukt och sesam- och kokossmulet.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk riven kokos
  • 3 äggvitor
  • 2 dl råsocker
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 2 mango
  • 4 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1440 kJ / 344 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer