Citronbiskvier

186
2
Citronbiskvier

Biskvier, biskvier, biskvier. Det finns många olika versioner av denna älskade bakelse men den godaste är nog den här påskvarianten. Vanilj, citron, mandelmassa och vit choklad. Behöver vi säga mer?

Skriv ut
Citronbiskvier

Ingredienser

ca 30 stycken

Bottnar

150 g
mandelmassa
1
äggvita

Fyllning

rivet skal av 1
citron
1 1/2 msk
färskpressad citronsaft
125 g
rumstempererat smör
1 1/2 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
1
äggula

Garnering

ca 150 g
vit choklad

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri vit choklad.

Gör så här

Tips

Riv gärna lite citronskal och toppa biskvierna med innan chokladen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

186

Kommentarer

Redaktionen

2016-03-04

Hej Pamela! Nej, du behöver inte vispa äggvitan. Lycka till och hoppas det blir gott nu! Hälsningar Michelle

Pamela

2016-03-01

jag återkommer senare. Skall man inte vispa ägg vitan innan den blandas med mandelmassan??

Näringsvärde per portion

Energi 405 KJ / 97 kCal
Fett 7 g
Kolhydrater 8 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept