Biskvier, biskvier, biskvier. Det finns många olika versioner av denna älskade bakelse men den godaste är nog den här påskvarianten. Vanilj, citron, mandelmassa och vit choklad. Behöver vi säga mer?
Ingredienser
ca 30 stycken
Bottnar
150 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
rivet skal av 1 citron
1 1/2 msk färskpressad citronsaft
125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
ca 150 g vit choklad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg och mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri vit choklad.
Gör så här
Tips
Riv gärna lite citronskal och toppa biskvierna med innan chokladen stelnat.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
205205 personer har röstat
5 st
Kommentarer
Supergoda men gjorde om fyllningen två gånger för den blev tyvärr så rinnig. Kanske jag som gjort något fel. Annars väldigt goda!
Isabella
2022-04-12
Går de att frysa?
Elisabeth
2022-03-06
Jättegoda! Och alla som jag bjudit dem på har tyckt om dem
Kommentarer
Supergoda men gjorde om fyllningen två gånger för den blev tyvärr så rinnig. Kanske jag som gjort något fel. Annars väldigt goda!
Isabella
2022-04-12Går de att frysa?
Elisabeth
2022-03-06Jättegoda! Och alla som jag bjudit dem på har tyckt om dem
Tove
2021-12-18