Påskbakelse

20
1
Påskbakelse

En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.

Påskbakelse

Ingredienser

8 portioner

Bottnar

250 g färsk smördeg

Citronkräm

1 citron
2 dl mjölk
50 g strösocker (50 g motsvarar ca 1/2 dl)
20 g majsstärkelse (20 g motsvarar ca 2 msk)
3 st äggulor (3 st motsvarar ca 60 g)
1 msk smör

Glasyr

1 dl florsocker
2 tsk vatten
1 msk aprikosmarmelad
några droppar gul karamellfärg

Montering

1 dl aprikosmarmelad
2 dl vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfritt: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfritt: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri mjölk, välj laktosfritt smör och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut mjölk, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Carin

2022-01-30

Ska smördegen bakas mellan eller på 2 plåtar???

Redaktionen ICAse

2022-01-31

Hej Carin! Det är mellan, för att det ska bli i press "Baka i press mellan två bakplåtspapper och två plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 18 minuter." Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1571 KJ / 376 kCal
Fett 25 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 33 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Rabarberbulle
Krämbulle
Napoleonbakelse
Jordgubbstårta
Citronpaj