Påskbakelse
En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.
Ingredienser
8 portioner
Bottnar
250 g färsk smördeg
Citronkräm
1 citron
2 dl mjölk
50 g strösocker (50 g motsvarar ca 1/2 dl)
20 g majsstärkelse (20 g motsvarar ca 2 msk)
3 st äggulor (3 st motsvarar ca 60 g)
1 msk smör
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten
1 msk aprikosmarmelad
några droppar gul karamellfärg
Montering
1 dl aprikosmarmelad
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1571 KJ / 376 kCal
Fett25 g
Salt0.2 g
Kolhydrater33 g
Protein5 g
Kommentarer
Går det att förbereda dom dagen innan ?
Malin
2024-03-23Hej Malin! Alla komponenter går att förbereda dagen före men se till att inte montera dom förrän gästerna har kommit. Glasyren kan läggas på dagen före också. Lycka till och glad påsk! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25Ska smördegen bakas mellan eller på 2 plåtar???
Carin
2022-01-30Hej Carin! Det är mellan, för att det ska bli i press "Baka i press mellan två bakplåtspapper och två plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 18 minuter." Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-31