Påskbakelse

4
0
Påskbakelse

En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.

Skriv ut
Påskbakelse

Ingredienser

8 portioner

Bottnar

250 g
färsk smördeg

Citronkräm

1
citron
2 dl
mjölk
50 g
socker (50 g motsvarar ca 1/2 dl)
20 g
majsstärkelse (20 g motsvarar ca 2 msk)
3 st
äggulor (3 st motsvarar ca 60 g)
1 msk
smör

Glasyr

1 dl
florsocker
2 tsk
vatten
1 msk
aprikosmarmelad
-
några droppar gul karamellfärg

Montering

1 dl
aprikosmarmelad
2 dl
vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfritt: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfritt: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri mjölk, välj laktosfritt smör och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut mjölk, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1571 KJ / 376 kCal
Fett 25 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 33 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept