Marängrulltårta

Betyg 3.6 av 5.
152 personer har röstat
8
Marängrulltårta

Baka en marängrulltårta som dessutom är glutenfri. Fluffig kokos- och hallonstubbe på spröd maräng med en fyllning av vispad grädde och hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Marängrulltårta

Ingredienser

10 bitar
6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl

Fyllning

4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
152 personer har röstat

Kommentarer

Kan man ha i något annat än kokos?

Anette

2024-04-18

Hej Anette! Ja, du kan använda marängreceptet från detta recept; https://www.ica.se/recept/budapestrulle-728865/ Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-19

Jag gör denna som ett nötfritt alternativ till budapestrulle. Med kokosgrädde, sötad med honung istället för socker och fylld med persika, aprikos eller mandariner blir den supergod och fräsch.

Love

2017-06-08

Den är verkligen supergod! Någon som gjort den som en tårta med bottnar med fyllning emellan?

Cecilia

2016-09-14

Näringsvärde per bit

Energi988 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pistage- och aprikosrulltårta
Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrulle med citron och pistage
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkaksrulltårta med lingondipp
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelbullerulltårta
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och kokostoppar
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga