Marängrulltårta
Baka en marängrulltårta som dessutom är glutenfri. Fluffig kokos- och hallonstubbe på spröd maräng med en fyllning av vispad grädde och hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
10 bitar
6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl
Fyllning
4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi988 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man ha i något annat än kokos?
Anette
2024-04-18Hej Anette! Ja, du kan använda marängreceptet från detta recept; https://www.ica.se/recept/budapestrulle-728865/ Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-19Jag gör denna som ett nötfritt alternativ till budapestrulle. Med kokosgrädde, sötad med honung istället för socker och fylld med persika, aprikos eller mandariner blir den supergod och fräsch.
Love
2017-06-08Den är verkligen supergod! Någon som gjort den som en tårta med bottnar med fyllning emellan?
Cecilia
2016-09-14