Baka en marängrulltårta som dessutom är glutenfri. Fluffig kokos- och hallonstubbe på spröd maräng med en fyllning av vispad grädde och hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gör denna som ett nötfritt alternativ till budapestrulle. Med kokosgrädde, sötad med honung istället för socker och fylld med persika, aprikos eller mandariner blir den supergod och fräsch.
Love
2017-06-08Den är verkligen supergod! Någon som gjort den som en tårta med bottnar med fyllning emellan?
Cecilia
2016-09-14Hej Kristin! Vi skulle inte rekommendera att frysa stubben. Annat vore det om det var en rulltårta, men det är det ju inte… Däremot går det bra att förbereda bottnen och förvara inplastad i rumstemperatur ca tre dagar innan man fyller den och rullar ihop.Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-01-11