ÖVER 60 MIN | Medel

Key lime pie

Floridas nationaldessert nummer ett! Det finns en väldig stolthet och konkurrens i hur en äkta Key lime pie ska smaka. Nu kan du prova din egen, och själv avgöra. Men det här receptet ligger inte långtifrån ”the real deal”, det kan vi lova!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajbotten: Smält smöret i en kastrull.
  3. Krossa kexen fint, gärna i en matberedare. Blanda i en bunke med smöret.
  4. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  6. Sänk temperaturen i ugnen till 150°C.
  7. Fyllning: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten och riv skalet på några av limefrukterna så du får ut 2 msk skal (för 10-12 bitar). Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken, limeskalet och pressa i limejuicen.
  8. Häl smeten i formen. Ställ in i ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  9. Låt sedan pajen stå i kylen minst 3 timmar före servering.
  10. Till servering: Sikta över florsocker och servera med vispad grädde och limeskivor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
Pajbotten
  • 150 g smör
  • 200 g digestivekex
Fyllning
  • 5 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 2 msk finrivet limeskal
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 4-5 st lime)
Till servering
  • florsocker
  • vispad grädde
  • tunna skivor lime

Näringsvärde
Per portion

Energi 1919 kJ / 459 kCal