Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär
Superlätta smördegsbakelser med kräm gjord på lemon curd, mascarpone och vispgrädde, toppade med färska bär, mynta och florsocker. Bakelserna passar perfekt för sommarens kaffestunder, men kan enkelt varieras efter smak och säsong.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
8 portioner
1 förp, frysta tinade smördegsplattor (à 400 g)
uppvispat ägg (till pensling)
250 mascarponeost
1 1/2 msk florsocker
1 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Till servering
250 g färska bär
färsk mynta
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett31 g
Salt0.03 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej, kan man göra klar smördegsbottnarna dagen innan servering ?
Monika
2023-08-23Hej Monika! Ja du kan göra bottnarna dagen innan och förvara dem i rumstemperatur. Men bred på mascarponekrämen vid servering :) Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-08Penslar man på ägg på hela eller bara inom ramen?
Jessica
2020-05-31Hej Jessica! Du ska pensla hela plattan. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-01Jag använder mig av glutenfri smördeg och den är en enda stor platta. Jag undrar därför hur stora dessa är tänkta att vara?
Anna
2019-12-30Hej Anna! Ca 10x10 cm blir lagom. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02