Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär

Superlätta smördegsbakelser med kräm gjord på lemon curd, mascarpone och vispgrädde, toppade med färska bär, mynta och florsocker. Bakelserna passar perfekt för sommarens kaffestunder, men kan enkelt varieras efter smak och säsong.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela varje smördegsplatta på hälften och lägg på en bakpappersklädd plåt. Använd en kniv och skåra varje platta 
så att de får en ”ram” på en cm. Nagga rutan som är innanför ramen med en gaffel.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter, tills de blivit puffiga och gyllene. Låt svalna. 
  4. Vispa ihop mascarpone, florsocker, vispgrädde och lemon curd till en jämn smet. 
  5. Peta ner den naggade delen av varje smördegsruta. Bred på mascarponekrämen.
  6. Till servering: Garnera med färska bär och mynta. Pudra över florsocker.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 förp, frysta tinade smördegsplattor (à 400 g)
  • uppvispat ägg (till pensling)
  • 250 mascarponeost
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
Till servering
  • 250 g färska bär
  • färsk mynta
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1758 kJ / 421 kCal