Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär

9
3
Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär

Superlätta smördegsbakelser med kräm gjord på lemon curd, mascarpone och vispgrädde, toppade med färska bär, mynta och florsocker. Bakelserna passar perfekt för sommarens kaffestunder, men kan enkelt varieras efter smak och säsong.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär

Ingredienser

8 portioner
1
förp, frysta tinade smördegsplattor (à 400 g)
-
uppvispat ägg (till pensling)
250
mascarponeost
1 1/2 msk
florsocker
1 dl
vispgrädde
1 dl
lemon curd

Till servering

250 g
färska bär
-
färsk mynta
-
florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jessica

5/31/2020

Penslar man på ägg på hela eller bara inom ramen?

Redaktionen ICAse

6/1/2020

Hej Jessica! Du ska pensla hela plattan. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Anna

12/30/2019

Jag använder mig av glutenfri smördeg och den är en enda stor platta. Jag undrar därför hur stora dessa är tänkta att vara?

Redaktionen ICAse

1/2/2020

Hej Anna! Ca 10x10 cm blir lagom. Hälsningar Michelle

Anna

8/30/2018

Vad menas med "dela varje smördegsplatta på hälften"? Är det inte bara en stor platta i förpackningen?

Redaktionen ICAse

8/31/2018

Hej Anna! Det finns även i frysdisken och då förpackade i mindre "plattor". Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1758 KJ / 421 kCal
Fett 31 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 30 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept