Klart på ett kick!

Så gör du enkelt julgodis

Julgodis är ju ett måste innan, under och kanske till och med efter julen. Men för maxad julfrid är det bäst att göra det så enkelt som möjligt, utan att tumma på smaken. Därför har vi samlat 20 snabba, enkla och oerhört goda julgodisar.
Tips: Här hittar du alla våra smarriga recept på julgodis!

Storck
Werther's kolor, Werther's popcorn och toffifee

Godare godis med godis

Att använda godis när du bakar julgodis är alltid en god idé! Gör en lyxig variant av wienernougat som toppas med Toffifee, sväng ihop en Rocky Road med Werther's kolor och Werther's popcorn eller varför inte testa att göra nötfyllda Werther's doppade i choklad?

Handla godisMer om Storcks sortiment

Julens godaste julgodis

Här har vi samlat julgodiset du bara måste testa!

  1. Rocky road utan nötter

    1. Rocky road utan nötter

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Gör en variant av julens godaste godis; rocky road med popcorn, mini marshmallows och mjuka kolor. Enkelt och gott, precis som julgodis ska vara!

    Rocky road utan nötter
  2. Julgodis med nougat

    2. Julgodis med nougat

    Betyg 5 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Ett försvinnande gott julgodis som du enkelt gör på nougat, hasselnötter och mörk choklad. Toppas med hasselnöts- och nougatkolor. Som en lyxigare variant på klassikern wienernougat.

    Julgodis med nougat
  3. Nötkola med choklad

    3. Nötkola med choklad

    Betyg 4.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Chokladdoppade hasselnötter med salt gräddkola. Ett ljuvligt gott julgodis på endast tre ingredienser som är lika enkelt att göra som det är att äta upp.

    Nötkola med choklad
  4. Brända mandlar

    4. Brända mandlar

    Betyg 4.5 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Ett klassiskt julgodis är såklart kanderade mandlar. Dessa sockrade sötsaker får en att tänka på julmarknader och gammaldags godis. Allt du behöver är mandlar, socker och vatten.  

    Brända mandlar
  5. Vit chokladtryffel i långpanna

    5. Vit chokladtryffel i långpanna

    Betyg 4.2 av 5.
    22 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Att göra vit chokladtryffel i långpanna är ett smart sätt att göra enkelt påsk- eller julgodis, bara att skära i bitar så är det klart! Toppa chokladtryffeln med valfri topping, som sesamfrön, hackade pistagenötter eller riven kokos.

    Vit chokladtryffel i långpanna
  6. Mozartkulor

    6. Mozartkulor

    Betyg 4.6 av 5.
    160 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.

    Mozartkulor
  7. Saffranskola med havssalt

    7. Saffranskola med havssalt

    Betyg 4.6 av 5.
    167 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer.

    Gör julens godaste kola: smaksatt med saffran och havssalt! Ett magiskt gott julgodis som är enkelt att göra och smakar sött, kryddigt och salt på samma gång.

    Saffranskola med havssalt
  8. Mintchokladbräck

    8. Mintchokladbräck

    Betyg 3.5 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Enklaste och många gånger godaste julgodiset som du svänger ihop på nolltid. Smält choklad av valfri sort och blanda med pepparmint och egna favoriter: nötter, torkad frukt, russin, frön och annat gott ur skafferiet.

    Mintchokladbräck
  9. Rischoklad

    9. Rischoklad

    Betyg 4.6 av 5.
    54 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Rischoklad, risbräck eller chokladbräck som den också kallas för är en riktig klassiker. Den är enkel och snabb att göra då endast två ingredienser ingår och gott blir det. Ett helt perfekt recept när barn vill vara med och göra julgodis.

    Rischoklad
  10. Julmustkola

    10. Julmustkola

    Betyg 4 av 5.
    87 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer.

    Kola är ett klassiskt julgodis. Men varför inte testa att göra kola med en hint av julmust? En garanterad favorit hos både vuxna och barn.

    Julmustkola
  11. Polkabräck

    11. Polkabräck

    Betyg 4.6 av 5.
    30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Med endast två ingredienser kan du trolla fram ett oemotståndligt gott julgodis på nolltid. Polkabräck är egentligen något så enkel som smält choklad som toppas med hackade polkagrisar. När den stelnar blir denna chokladbräck enkel att bryta i munsvänliga bitar.

    Polkabräck
  12. Vegansk knäck

    12. Vegansk knäck

    Betyg 4.6 av 5.
    25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Ett enkelt och härligt segt recept på vegansk knäck som kan gärna toppas med rostad kokos. Koka ihop en smarrig julknäck helt utan animaliska produkter och njut av en vegansk jul.

    Vegansk knäck
  13. 5 minuterskola

    13. 5 minuterskola

    Betyg 4.4 av 5.
    524 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer.

    Kola på 5 minuter? Jadå det är helt möjligt och blir supergott. Fem minuterskolan gör du av socker, sirap och smör. Smaksättningen är vaniljsocker och kakao. När kolan stelnat klipps den enkelt, med en sax, i lagom stora bitar.

    5 minuterskola
  14. Hallontryffel

    14. Hallontryffel

    Betyg 4.1 av 5.
    70 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer.

    En tryffel som smälter i munnen är precis vad julens dessertbord behöver. Här är receptet som alla kommer att be dig om, hallontryffel med vit choklad. Julgodis för finsmakare helt enkelt.

    Hallontryffel
  15. Knäck i mikron

    15. Knäck i mikron

    Betyg 3.2 av 5.
    356 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer.

    Att göra knäck i mikro är ett enkelt och snabbt sätt att koka knäck – julens mesta julgodis! Här är ett recept på klassisk knäck av socker, grädde, smör och sirap med knaprig hackad mandel i. Koka knäcken i mikrovågsugnen och gör kulprovet för att se när smeten är klar. Godis till jul!

    Knäck i mikron
  16. Trillingnöt

    16. Trillingnöt

    Betyg 4.5 av 5.
    46 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Trillingnöt är en av de stora klassikerna från chokladaskar. Trillingnöten ser lite avancerad ut men den är inte alls svår att göra själv. God choklad som du smälter och sedan blandar med hasselnötter. Vänta ett tag medan chokladen stelnar i kylen, sedan ringlar du över mörk choklad och trillingnöten är klar.

    Trillingnöt
  17. Hallon och saltlakritsmarshmallows

    17. Hallon och saltlakritsmarshmallows

    Betyg 3.5 av 5.
    393 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer.

    Smaksatta julmarshmallows ger både glädje och du blir klar på ett kick. Smält marshmallows och blanda med geléhallon och lakritskross och får på så vis en härlig godissmet. Smeta ut i formen, in i kylen och förbered dig på julgodis som förenar julen med barnens lördagsgodis.

    Hallon och saltlakritsmarshmallows
  18. Knäckklubbor

    18. Knäckklubbor

    Betyg 4.2 av 5.
    75 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Att koka knäck ger garanterat god julstämning i köket. Vill man dessutom julpyssla är dessa knäckklubbor en perfekt aktivitet som alla kan delta i. Med några grillpinnar som handtag och bakplåtspapper som formar är julens snyggaste knäckklubbor snart klara!

    Knäckklubbor
  19. Snöbollar med polka

    19. Snöbollar med polka

    Betyg 4.4 av 5.
    120 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer.

    De bästa snöbollarna är inte de man kastar, utan faktiskt äter upp. Detta recept är lika enkelt som smaskigt och perfekt som julgodis. Hemligheten med dessa snöbollar är kondenserad mjölk som blandas med kokos. Garnera bollarna med krossad polkagris eller annan karamell du gillar.

    Snöbollar med polka
  20. Chokladtryffel

    20. Chokladtryffel

    Betyg 3.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Det här kan vara världens godaste chokladtryffel! En klassisk konfekt på mörk choklad, vispgrädde, smör och salt. Len, krämig och mäktig, men alldeles lagom liten. Servera dina chokladtryfflar närhelst du blir sugen på något sött. En liten tryffel med choklad till kaffet har man väl aldrig tackat nej till!

    Chokladtryffel

Kolans kemiska magi


Ett av kökets många mirakel är hur ett gäng bleka ingredienser som smör, socker, grädde och sirap bildar en bärnstensfärgad kola när man kokar den. Skälet är att sockret brunfärgas när det smälter i kastrullen och samtidigt får proteiner och sockerarter i grädden och smöret mörkare färg. Den sega konsistensen bidrar till smakupplevelsen eftersom tuggandet klämmer ut droppar av smörfett från kolan. För att få segheten måste kokningen avbrytas i rätt tid, när smeten är 125°C. Kokar du smeten till en högre temperatur blir det hård knäck i stället för seg kola. 

Artiklar (1599)