Julgodis är ju ett måste innan, under och kanske till och med efter julen. Men för maxad julfrid är det bäst att göra det så enkelt som möjligt, utan att tumma på smaken. Därför har vi samlat 16 snabba, enkla och oerhört goda julgodisar.
Tips: Här hittar du alla våra smarriga
recept på julgodis!
Här har vi samlat julgodiset du bara måste testa!
Ett av kökets många mirakel är hur ett gäng bleka ingredienser som smör, socker, grädde och sirap bildar en bärnstensfärgad kola när man kokar den. Skälet är att sockret brunfärgas när det smälter i kastrullen och samtidigt får proteiner och sockerarter i grädden och smöret mörkare färg. Den sega konsistensen bidrar till smakupplevelsen eftersom tuggandet klämmer ut droppar av smörfett från kolan. För att få segheten måste kokningen avbrytas i rätt tid, när smeten är 125°C. Kokar du smeten till en högre temperatur blir det hård knäck i stället för seg kola.