Mozartkulor

138
9
Mozartkulor

Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.

Mozartkulor

Ingredienser

20 st
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per mozartkula.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

138

Kommentarer

Emma

2022-12-15

Enklaste metoden: skär bara nougaten i tärningar (behöver ej vara kall). Kavla ut marsipanen (mjöla med majsmjöl om det klibbar). Skär den i rutor och lägg en nougatkub i varje marsipanruta och "slå in den" i marsipanen. Rulla den rund och doppa sen i den smälta chokladen. Inget kladd med marsipan eller nougat och hela familjen (barn 3-9 år) kunde vara med och baka.

Héléne

2022-12-02

Kan man tänka sig att göra en rulle istället, och skiva upp? Tänker att det går fortare, och blir lika gott 😊 Kanske dekorera också!

Sarah

2021-12-19

Otroligt goda Mozart kulor. Se till att nougaten är svar innan du börjar jobba med den. Testade även att ha i halva hasselnötsnötter i degen med, MUMMA. God Jul /Nils

Näringsvärde per portion

Energi 425 KJ / 101 kCal
Fett 57 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden