Mozartkulor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mozartkulor

Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla bitarna till bollar.
  2. Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  4. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per mozartkula.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g marsipan eller mandelmassa
  • 100 g nougat
  • 100 g mörk bakchoklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 425 kJ / 101 kCal