Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per mozartkula.
Kommentarer
Saranda
2/22/2021Hej Ni kanske bör ändra och förtydliga första steget. Det står: "Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla bitarna till bollar." Det står inte vilka bitar man ska rulla, om det är både marsipanen och nougaten, bara marsipanen, eller bara nougaten, och det blir lätt förvirrande. Inte förrän vid nästa steg står det "Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll." Det är först då man fattar vilka bitar man ska rulla i första steget.
Redaktionen ICAse
2/23/2021Hej Sandra! Tack för din kommentar. Du ska rulla både marsipan och nougat till bollar och sen trycka ut marsipanen. Vi har förtydligat i receptet, hoppas det är tydligare arbetsgång nu och att du gillar mozartkulorna. Hälsningar Ulrika
Anna-lena
12/17/2020Hej Beatrice! Jag brukar göra Mozartkulor till varje jul. De går utmärkt att frysa. Goda att äta även nästan direkt från frysen. /Lena
Redaktionen ICAse
12/18/2020Hej Lena! Tack för att du kommenterade och berättar att Mozartkulorna går bra att frysa. Vi uppskattar det! ❤ Hälsningar Elina
Beatrice
12/16/2020Kan man frysa dom? Och hur länge håller dom i kylen ?
Redaktionen ICAse
12/16/2020Hej Beatrice! Vi kan inte rekommendera att frysa dom då vi inte har provat det. I en lufttät burk i kylen håller dom sig bra i minst 2-3 veckor. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina