Hallontryffel
En tryffel som smälter i munnen är precis vad julens dessertbord behöver. Här är receptet som alla kommer att be dig om, hallontryffel med vit choklad. Julgodis för finsmakare helt enkelt.
Ingredienser
ca 20 st
200 g vit choklad
1 1/2 dl (ca 75 g) frysta hallon (blir ca 3 msk puré)
2 msk rumsvarmt smör
Till garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi315 KJ / 75 kCal
Fett5 g
Salt0 g
Kolhydrater7 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Lätt och gott! Som någon annan skrev så blev det alldeles för lite puré, så jag lät kärnorna följa med. Det gjorde absolut ingenting. Min smet skar sig också lite när jag hade i smöret, men den gick att röra slät när den svalnat lite.
Johan
2023-12-22Är det saften från hallonen man ska använda eller kärnorna och fruktköttet som blir kvar när man silar?
Freja
2023-12-21Hej Freja! När du passerar hallonen är det egntligen bara för att du vill bli av med kärnorna. Resten av hallonen är det som blir en slät puré och det som ska användas i nästa steg i receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22De skar sig lite då jag bytte ut hallonpure’ mot pressad lime.Men ett trick jag läst någon stans är då att hälla i ett par matskedar med kylskåps kall vispgrädde.De funkade smeten ser nära nog perfekt ut.
Maria
2023-12-16