Hallontryffel

58
34
Hallontryffel

En tryffel som smälter i munnen är precis vad julens dessertbord behöver. Här är receptet som alla kommer att be dig om, hallontryffel med vit choklad. Julgodis för finsmakare helt enkelt.

Skriv ut
Hallontryffel

Ingredienser

Ca 20 st
200 g
vit choklad
1 1/2 dl
(ca 75 g) frysta hallon (blir ca 3 msk puré)
2 msk
rumsvarmt smör

Till garnering

florsocker

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Gör så här

Tips

"Mjöla" händerna med florsocker när tryffeln rullas.

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Susanna

2021-01-05

Jättegoda! Vi valde att smälta chokladen i vattenbad och sedan röra ner den ljumma hallonpurén och rumsvarmt smör. Inget skar sig och konsistensen var perfekt efter ett par timmar i kylen. Vi rullade tryfflarna i lite florsocker blandat med pulver av frystorkade hallon. Receptet hamnade direkt i vår pärm med alltid-till-jul-recept :-)

Linda

2020-12-31

Kan man göra hallontryfflarna med vit block choklad?

Linda

2020-12-31

Hej hur länge kan hallon tryffeln förvaras i kylen efterråt när man har rullat dom färdigt?

Näringsvärde per portion

Energi 315 KJ / 75 kCal
Fett 5 g
Salt 0 g
Kolhydrater 7 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept