Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Hallontryffel

En tryffel som smälter i munnen är precis vad julens dessertbord behöver. Här är receptet som alla kommer att be dig om, hallontryffel med vit choklad. Julgodis för finsmakare helt enkelt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen smått.
  2. Lägg de frysta hallonen i en kastrull och koka dem ca 1 minut under omrörning. Passera hallonen genom en sil och häll tillbaka purén i kastrullen.
  3. Blanda chokladen med den varma hallonpurén och låt den smälta under omrörning. Om chokladen inte hinner smälta så värm försiktigt under omrörning.
  4. Rör sedan ner smöret. Häll upp smeten i en form och låt stå svalt minst 4 timmar.
  5. Forma till runda bollar och rulla i florsocker eller doppa i smält vit choklad.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Tips

"Mjöla" händerna med florsocker när tryffeln rullas.

Ingredienser

Portioner: Ca 20 st
  • 200 g vit choklad
  • 1 1/2 dl (ca 75 g) frysta hallon (blir ca 3 msk puré)
  • 2 msk rumsvarmt smör
Till garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 6292 kJ / 1504 kCal