Med den här tårtan blir det garanterat en vit jul i år! Vintrigaste tårtan är dekorerad som en vacker vinterskog av marsipangranar i olika nyanser av grönt.
Tips: utsökta
recept på jultårtor
Vi hjälper dig självklart med alla steg för att lyckas med vintertårtan. VI börjar med förberedelserna!
Baka själv en tårta i flera lager eller köp färdiga bottnar och pulvermousse efter tycke och smak. Vi rekomenderar världens bästa tårtbotten, såklart!
- 1 sats vit frosting enligt receptet till denna regnbågstårta
- 1 sats julgranar i marsipan enligt receptet
- Riven vit choklad
- Strössel (t ex små kulor, kristaller och silverkulor)
- Florsocker
- Sax
- Vattenglas
- Pensel
- Tesil
- 3 fryspåsar
Efter att allt är förberett är det äntligen dags att dekorera! Detta är våra bästa tips för en riktigt fin vintertårta, men du dekorerar självklart efter tycke och smak.
Dela upp marsipanen i tre delar. Lägg en del i en plastpåse tillsammans med några droppar grön hushållsfärg och knåda till en jämn grön marsipan.
Gör likadant med de två andra marsipanbitarna. Använd olika mycket grön hushållsfärg för att få tre gröna nyanser.
Forma en bit marsipan till en kon.
Trä försiktigt upp marsipankonen på en salt pinne.
Vinkla saxen uppåt och klipp snitt över hela konen. Börja uppifrån och arbeta nedåt. Gör likadant med resten av marsipanen.
Pensla ev varje gran med lite vatten så att strösslet fäster lättare.
Strö riven vit choklad över din frostade tårta. Stick ner granarna på ovansidan av tårtan.
Ja, se det snöar! Pudra över florsocker.
Nu är förhoppningsvis din vintertårta färdig och förträfflig. Hugg in och njut!