Smaksatta julmarshmallows ger både glädje och du blir klar på ett kick. Smält marshmallows och blanda med geléhallon och lakritskross och får på så vis en härlig godissmet. Smeta ut i formen, in i kylen och förbered dig på julgodis som förenar julen med barnens lördagsgodis.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per marshmallows, med smaken fudge och jordnötter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi gör den på spisen. Enklare att kontrollera värmen/kletet.
Eva
2022-12-26En favorit hos alla som smakat dem!! Blir tredje julen i år. Min bror och hans familj samt mamma fick en varsin burk i julklapp förra året och blev så fruktansvärt glada. När det blev tomt fick man höra ”går det att lämna burken och få den fylld igen” 😂 BRA ATT VETA: när man tagit ut smeten från mikron gäller det att vara riktigt snabb och blanda ihop smeten och hälla upp den, för det klibbar ihop väldigt fort! Finns det något tips på vad man kan göra så det inte går så fort? 😉😅
Linda
2022-12-02Halva receptet hade räckt till mig, man gör ju inte bara en sorts godis till jul. Man bör vara 2 pers när man ska hälla upp smeten, det är svårt att hälla ur en stor och varm glasskål och samtidigt få ut smeten; en håller och en drar ut smeten. Jag la ett bakplåtspapper i långpannan och på med florsocker, men jag tänker att en vanlig slät bakplåt hade varit bättre. Det kletade fast på ena sidan. En form tror jag inte alls på. Och sedan får man dela upp smeten lite efter hand. Kanske kyla plåten innan? Men väldigt uppskattat godis!
Elisabet
2022-01-16