Saffranskola med havssalt

84
19
Saffranskola med havssalt

Gör julens godaste kola: smaksatt med saffran och havssalt! Ett magiskt gott julgodis som är enkelt att göra och smakar sött, kryddigt och salt på samma gång.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Saffranskola med havssalt

Ingredienser

40 st
50 g
smör
3 dl
strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
3 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
ljus sirap (1 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1 tsk
vitvinsvinäger
2
förp saffran (à 1/2 g)
1 - 2 tsk
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.

Receptet har uppdateats dec 2021.

Gör så här

Tips

Gör ett kulprov genom att droppa smeten i en kopp kallt vatten. När smeten går att rulla till en kula är den klar.

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Erika

2020-12-25

Väldigt goda och lätt att göra! Tiden bör ses över i receptet dock, vi kokade minst 50 min i en gryta med 20 cm i diameter. Tips är att göra kultestet i vatten.

Jaana

2020-12-25

Denna gör jag inte igen. Närmare 3 timmar för att komma upp i 125 grader. Den är mjuk och hopplös att skära i, smakar inte saffran alls. Jag kunde gjort något annat roligare.

Jaana

2020-12-24

Varför tar det så lång tid att komma upp i 125? Har kokat 1 timme nu och bara 110 grader. Suck..... Inte tar det 25-30 minuter inte.

Testa liknande recept