Knäck i mikron
Att göra knäck i mikro är ett enkelt och snabbt sätt att koka knäck – julens mesta julgodis! Här är ett recept på klassisk knäck av socker, grädde, smör och sirap med knaprig hackad mandel i. Koka knäcken i mikrovågsugnen och gör kulprovet för att se när smeten är klar. Godis till jul!
Ingredienser
30 st
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 msk smör eller margarin
2 msk skalad, hackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi198 KJ / 48 kCal
Fett2 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Löjligt enkelt och galet gott! Rekommenderar alla att testa detta recept! 😃 jag gjorde det i en vanlig bakbunke i plast (ICAs) som det står undertill att den klarar +120 grader. Hällde sen över i en knäcktratt och fördelade i alla formar. Så smidigt!
Sara
2024-12-14Ska prova
Kristina
2024-12-11Blev mycke bra gick i 10 minuter kanske räcker med 9 minuter. Lycka till Bjarne
Bjarne
2023-12-25