Att göra knäck i mikro är ett enkelt och snabbt sätt att koka knäck – julens mesta julgodis! Här är ett recept på klassisk knäck av socker, grädde, smör och sirap med knaprig hackad mandel i. Koka knäcken i mikrovågsugnen och gör kulprovet för att se när smeten är klar. Godis till jul!
Knäcken är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En underbart god knäck. Så enkel. Brukar göra flera sorter, saffransknäck, choklad ja du kan smaksätta med vad du vill. Nästa gång prövar jag med krossad polkagris, måste ju bli superb.. God Jul.
Carola
2021-12-22Superbra knäck! Jag glömde smör, men det verkar inte ha spelat någon större roll.
Emelianna
2021-12-20Gott och jättelätt att göra! Jag tog solrosfrön istället för mandel pga allergier. Rör ofta!
Helena
2021-12-18