Att göra knäck i mikro är ett enkelt och snabbt sätt att koka knäck – julens mesta julgodis! Här är ett recept på klassisk knäck av socker, grädde, smör och sirap med knaprig hackad mandel i. Koka knäcken i mikrovågsugnen och gör kulprovet för att se när smeten är klar. Godis till jul!
Knäcken är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Kommentarer
Carola
2021-12-22En underbart god knäck. Så enkel. Brukar göra flera sorter, saffransknäck, choklad ja du kan smaksätta med vad du vill. Nästa gång prövar jag med krossad polkagris, måste ju bli superb.. God Jul.
Emelianna
2021-12-20Superbra knäck! Jag glömde smör, men det verkar inte ha spelat någon större roll.
Helena
2021-12-18Gott och jättelätt att göra! Jag tog solrosfrön istället för mandel pga allergier. Rör ofta!