Knäck i mikron

Betyg 3.2 av 5.
353 personer har röstat
17
Knäck i mikron

Att göra knäck i mikro är ett enkelt och snabbt sätt att koka knäck – julens mesta julgodis! Här är ett recept på klassisk knäck av socker, grädde, smör och sirap med knaprig hackad mandel i. Koka knäcken i mikrovågsugnen och gör kulprovet för att se när smeten är klar. Godis till jul!

Knäck i mikron

Ingredienser

30 st
1 dl  strösocker
1 dl  vispgrädde
1 dl  sirap
1 msk  smör eller margarin
2 msk  skalad, hackad mandel

För alla

Knäcken är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Tips

Kulprovet: Häll några droppar av knäcksmeten i kallt vatten och rulla sedan en kula. Kulan ska vara seg och ganska fast. Om smeten hinner stelna innan man hällt upp allt i formarna så värm den försiktigt. Vid 122-125°C är knäcksmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i. Vid 160°C är smeten karamellfast.
Knäck och kola går bra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
353 personer har röstat

Kommentarer

Blev mycke bra gick i 10 minuter kanske räcker med 9 minuter. Lycka till Bjarne

Bjarne

2023-12-25

Fungerar utmärkt utan smör. Super gott!

Caroline

2023-12-22

Jättebra recept!!!

Carina

2023-12-19

Näringsvärde per portion

Energi198 KJ / 48 kCal
Fett2 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Knäck med mandel
Betyg 4.3 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckbräck i mikron
Betyg 2.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäck med turkisk peppar
Betyg 2.5 av 5.
230 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk knäck med mandel
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladknäck
Betyg 2.6 av 5.
256 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäck
Betyg 4.3 av 5.
852 personer har röstat
Över 60 min att tillaga