Julmustkola

61
12
Julmustkola

Kola är ett klassiskt julgodis. Men varför inte testa att göra kola med smak av julmust? Med två klassiska julsmaker blir julmustkolan en garanterad favorit hos både vuxna och barn.

Skriv ut
Julmustkola

Ingredienser

15 st
1 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
strösocker
1 1/2 dl
ljus sirap
1 1/2 dl
julmust

För alla

Kontrollera noga innehållet i julmusten.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Tips

Kulprovet: Har man ingen hushållstermometer får man göra kulprov dvs häll lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola och stelnar smeten genast och går att bryta är den karamellklar.
Tiden kan variera beroende på kastrullens storlek.

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Mariell

2020-12-22

Jättegod! Min blev lite seg, men jag tog den nog lite för tidigt. Inte jättetydlig smak av julmust, men håller inte med de många kommentarer som säger att den inte alls smaker julmust utan bara vanlig kola - det tycker jag inte alls att den gör.

Malin

2020-12-21

Skulle inte rekommendera att tillaga denna kola om man är ute efter smak av julmust. Smakar endast vanlig kola. Är det någon speciell julmust ni använde ICA? Som essens är det ju en starkare smak i tex.

Linda

2020-12-21

Kokar, kokar ock kokar snart kokat i två och en halv timme. Smakar julmust och borde väll snart bli klar. Skam den som ger sig! ;)

Näringsvärde per portion

Energi 553 KJ / 132 kCal
Fett 4 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 24 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept