ÖVER 60 MIN | Enkel

Vit chokladtryffel i långpanna

Att göra vit chokladtryffel i långpanna är ett smart sätt att göra enkelt påsk- eller julgodis, bara att skära i bitar så är det klart! Toppa chokladtryffeln med valfri topping, som sesamfrön, hackade pistagenötter eller riven kokos.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält och rör ner smöret.
  2. Häll i en bakpappersklädd form, 25 x 15 cm (för 25 bitar). Strö över valfri topping och låt svalna i kylen över natten. Skär i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, choklad och smör.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g hackad vit choklad
  • 25 g rumsvarmt smör
Topping
  • rostad kokos
  • sesamfrön
  • hackade nötter