Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Mintchokladbräck

Enklaste och många gånger godaste julgodiset som du svänger ihop på nolltid. Smält choklad av valfri sort och blanda med pepparmint och egna favoriter: nötter, torkad frukt, russin, frön och annat gott ur skafferiet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en bunke. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över en kastrull med hett vatten. Smaksätt med pepparmintsarom efter egen smak.
  2. Klicka ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på topping (se Tips). Låt stelna i kylskåp och förvara sedan svalt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från ägg och gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bit utan topping.

Tips

Att lägga på chokladen t.ex: Nöt- & bärmix, kokos, pistaschnötter, solroskärnor, russin, fikon, aprikoser, tranbär och flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 200 g mörk, ljus eller vit bak- choklad (mjölkproteinfri för vegansk)
  • pepparmintarom
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 180 kJ / 43 kCal