Vegansk knäck
Ett enkelt och härligt segt recept på vegansk knäck som kan gärna toppas med rostad kokos. Koka ihop en smarrig julknäck helt utan animaliska produkter och njut av en vegansk jul.
Ingredienser
ca 35 st
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kokosmjölk eller havregrädde (13%)
1 1/2 dl ljus sirap
Topping
rostad kokos
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Kulprovet: Har man ingen hushållstermometer får man göra kulprov dvs häll lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola och stelnar smeten genast och går att bryta är den karamellklar.
Tiden kan variera beroende på kastrullens storlek.
Tiden kan variera beroende på kastrullens storlek.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi169 KJ / 41 kCal
Fett0.1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater9 g
Protein0 g
Kommentarer
Kan man tillsätta lite vanilj?
Lina
2022-12-22Hej Lina! Ja, det går jättebra att ha i lite vanilj. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-29Enkelt och gott recept. Använde kokosmjölk och tog flingsalt att strössla på, istället för kokos. Jättegott!
Louise
2021-12-19Super gott & enkelt att göra
Matilda
2020-12-19