Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Vegansk knäck

Ett enkelt och härligt segt recept på vegansk knäck som kan gärna toppas med rostad kokos. Koka ihop en smarrig julknäck helt utan animaliska produkter och njut av en vegansk jul.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll alla ingredienser i en stor kastrull och låt koka ca 20 minuter eller till en temperatur på 125-126°C. Eller gör ett kulprov.
  2. Topping: Häll upp i knäckformar, toppa ev med rostad kokos och låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Tips

Kulprovet: Har man ingen hushållstermometer får man göra kulprov dvs häll lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola och stelnar smeten genast och går att bryta är den karamellklar.
Tiden kan variera beroende på kastrullens storlek.

Ingredienser

Portioner: ca 35 st
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kokosmjölk eller havregrädde (13%)
  • 1 1/2 dl ljus sirap
Topping
  • ev rostad kokos

Näringsvärde
Per portion

Energi 169 kJ / 41 kCal