Polkabräck | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Polkabräck

Med endast två ingredienser kan du trolla fram ett oemotståndligt gott julgodis på nolltid. Polkabräck är egentligen något så enkel som smält choklad som toppas med hackade polkagrisar. När den stelnar blir denna chokladbräck enkel att bryta i munsvänliga bitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  2. Grovhacka eller krossa polkagrisarna grovt.
  3. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper, strö över polkakrosset och låt stelna. Bryt bräcket i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chokladen mot mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 1/2 dl polkagrisar (1/2 dl karameller motsvarar ca 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5488 kJ / 1312 kCal