Entrecôte
Recept

Entrecôte

Entrecôte är ett mört och saftigt kött som går att grilla, steka, eller helsteka i ugn. Servera gärna med en god sås till, eller en klick kryddat smör.... Här hittar du våra goda entrecôterecept.

Tillagningssätt
Allergianpassat
Dölj filter
Visa fler recept Till toppen

Tips för hur du lyckas med entrecôte

Skivad entrecôte är mört och saftigt kött som passar både att grilla och att steka. En hel bit entrecôte är mört och utmärkt att helsteka i ugn eller på grillen.

Tillagning och temperatur för entrecôte

Skivad: Stek eller grilla 2−4 minuter per sida. 
Bit: stek i stekpanna eller i ugn i 125 °C, innertemperaturen ska vara 55−75 °C. Beräkna cirka 1 1/2 timme.

Förvaring

I kylskåp vid högst 4 °C. Kan frysas i cirka 6 månader.

Alternativ och tips 

Kan ersätta utskuren biff.

› Komplett lista på innertemperaturer för olika kött