Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré
![Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_113033/cf_259/kalventrecôte_med_bakad_spetskal_och_morot-_och_persiljerotspuré.jpg)
Möra skivor kalventrecôte tillsammans med bakad spetskål och en sötsyrlig morot- och persiljerotspuré. Passar lika bra till middag som till buffébordet. Toppa med lite grovhackad dill vid servering.
![Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_113033/cf_259/kalventrecôte_med_bakad_spetskal_och_morot-_och_persiljerotspuré.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kött
salt och peppar
ca 600 g kalventrecôte i bit
1 msk olja
1 msk smör
Kål
1 spetskål
2 msk smör
1 kruka dill
Puré
2 morötter
2 persiljerötter eller palsternackor
3 dl vispgrädde
1 citron
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller matolja. Byt ut grädde mot havre-, soja-, risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2881 KJ / 690 kCal
Fett55 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein33 g
Kommentarer