Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré

Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
0
Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré

Möra skivor kalventrecôte tillsammans med bakad spetskål och en sötsyrlig morot- och persiljerotspuré. Passar lika bra till middag som till buffébordet. Toppa med lite grovhackad dill vid servering.

Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

salt och peppar
ca 600 g  kalventrecôte i bit
1 msk  olja
1 msk  smör

Kål

1   spetskål
2 msk  smör
1   kruka dill

Puré

2   morötter
2   persiljerötter eller palsternackor
3 dl  vispgrädde
1   citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller matolja. Byt ut grädde mot havre-, soja-, risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2881 KJ / 690 kCal
Fett55 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris
Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalventrecote surf´n turf med hasselbackspumpa
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga