Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré

24
0
Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré

Möra skivor kalventrecôte tillsammans med bakad spetskål och en sötsyrlig morot- och persiljerotspuré. Passar lika bra till middag som till buffébordet. Toppa med lite grovhackad dill vid servering.

Kalventrecôte med bakad spetskål och morot- och persiljerotspuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

salt och peppar
ca 600 g kalventrecôte i bit
1 msk olja
1 msk smör

Kål

1 spetskål
2 msk smör
1 kruka dill

Puré

2 morötter
2 persiljerötter eller palsternackor
3 dl vispgrädde
1 citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller matolja. Byt ut grädde mot havre-, soja-, risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2881 KJ / 690 kCal
Fett 55 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden