Monegasksallad
Monegasksallad med entrecôte är en snabblagad varmrätt som har angenäma smaker av bland annat timjan, persilja, tomat och lök. Servera tillsammans med krispig ruccolasallad och pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte eller oxfilé (à 150 g)
olja
salt
svartpeppar
Sallad
300 g smålökar
4 1/2 dl vatten
3/4 dl vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
4 tsk socker
1 dl tomatpuré
1/2 lagerblad
2 krm timjan
1 kvist persilja
60 g russin
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför ligger denna rätt under "vegetariskt"?
Maria
2009-12-28Skall köttet verkligen steka 2 TIMMAR på varje sida?
Marianne
2003-03-20