Monegasksallad
![Monegasksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Monegasksallad med entrecôte är en snabblagad varmrätt som har angenäma smaker av bland annat timjan, persilja, tomat och lök. Servera tillsammans med krispig ruccolasallad och pressad potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999
![Monegasksallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte eller oxfilé (à 150 g)
olja
salt
svartpeppar
Sallad
300 g smålökar
4 1/2 dl vatten
3/4 dl vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
4 tsk socker
1 dl tomatpuré
1/2 lagerblad
2 krm timjan
1 kvist persilja
60 g russin
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför ligger denna rätt under "vegetariskt"?
Maria
2009-12-28Skall köttet verkligen steka 2 TIMMAR på varje sida?
Marianne
2003-03-20