Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Monegasksallad

Monegasksallad med entrecôte är en snabblagad varmrätt som har angenäma smaker av bland annat timjan, persilja, tomat och lök. Servera tillsammans med krispig ruccolasallad och pressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttet på medelvärme i olja ca 2 min. Vänd köttet och stek lika länge på andra sidan. Salta och peppra.
  2. Lägg alla ingredienser till salladen i en panna och låt småputtra tills löken är mjuk, 15-30 minuter beroende på lökstorlek.
  3. Ta bort locket efter cirka halva tiden. Servera med t ex pressad potatis och lite rucolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte eller oxfilé (à 150 g)
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Sallad
  • 300 g smålökar
  • 4 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 4 tsk socker
  • 1 dl tomatpuré
  • 1/2 lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 1 kvist persilja
  • 60 g russin
  • salt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan