Yakiniku med syrliga solrosskott

7
3
Yakiniku med syrliga solrosskott

Imponera på ditt middagssällskap med denna enkla rätt från Japan! Till yakinikun serveras solrosskott och hyvlad gurka som marinerats lite med limesaft och chili. För att få en extra spets på rätten toppas den med rostade sesamfrön. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Yakiniku med syrliga solrosskott

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1 ask snackgurka (à 250 g)
1 röd peppar
1 lime
1 msk olja
1/2 g förp ärt- eller solrosskott (à 100 g)
salt
1 förp entrecôte med yakinikusås (à 290 g)
1 msk sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i yakinikun.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Kim

2022-03-29

Fantastiskt gott, och gurksalladen med chilli kommer göras många gånger till 👌🏻

Mica

2020-09-09

KOmplettera gärna receptet med instruktioner för oss som inte har färdig entrecote med sås. Kul om man kan laga från grunden.

Redaktionen ICAse

2020-09-09

Hej Mica! Här har du recept för hur du kan laga din egen yakiniku från grunden: https://www.ica.se/recept/beef-yakiniku-719075/ Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Li

2020-04-20

Jättegott men ärtskotten saknades i matkassen!

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Li! Kul att höra att du tyckte att det var gott men trist att ärtskotten saknades i kassen. Ta gärna kontakt med din ICA-handlare där du hämtar din kasse eller prata med vår kundservice så hjälper de dig! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2401 KJ / 574 kCal
Fett 21 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden