Yakiniku med syrliga solrosskott
Imponera på ditt middagssällskap med denna enkla rätt från Japan! Till yakinikun serveras solrosskott och hyvlad gurka som marinerats lite med limesaft och chili. För att få en extra spets på rätten toppas den med rostade sesamfrön. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1 ask snackgurka (à 250 g)
1 röd peppar
1 lime
1 msk olja
1/2 g förp ärt- eller solrosskott (à 100 g)
salt
1 förp entrecôte med yakinikusås (à 290 g)
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott, och gurksalladen med chilli kommer göras många gånger till 👌🏻
Kim
2022-03-29KOmplettera gärna receptet med instruktioner för oss som inte har färdig entrecote med sås. Kul om man kan laga från grunden.
Mica
2020-09-09Hej Mica! Här har du recept för hur du kan laga din egen yakiniku från grunden: https://www.ica.se/recept/beef-yakiniku-719075/ Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-09Jättegott men ärtskotten saknades i matkassen!
Li
2020-04-20Hej Li! Kul att höra att du tyckte att det var gott men trist att ärtskotten saknades i kassen. Ta gärna kontakt med din ICA-handlare där du hämtar din kasse eller prata med vår kundservice så hjälper de dig! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20