Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing

7
1
Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing

Grillade grönsaker till mör US Beef Entrecôte eller annat grillkött. Majskolvar och avokado blir goda på grillen, här i vinägrett med chili, lime och vitlök. Dressingen är god även till grillbufféns sallad.

Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kruka koriander
2 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad limesaft
2 msk socker
1/2 dl olivolja
4 färska majskolvar
2 avokador
flingsalt
svartpeppar

Till servering

US Beef entrecôte
bakpotatis
gräddfil
romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Alexandra

2013-07-13

Oväntat gott, sötsyrligt och varmt - överraskande smaker. Vi lade till grillade nektarinklyftor, som passar fint till marinaden, och ska testa med fläskkarré med vitlöksrub.

Näringsvärde per portion

Energi 3242 KJ / 775 kCal
Fett 38.7 g
Kolhydrater 67.4 g
Protein 34.8 g
Läs mer om näringsvärden