Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing

Grillade grönsaker till mör US Beef Entrecôte eller annat grillkött. Majskolvar och avokado blir goda på grillen, här i vinägrett med chili, lime och vitlök. Dressingen är god även till grillbufféns sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Hacka koriandern grovt.
  2. Blanda vinäger och limesaft med sockret tills det löst sig. Blanda i vitlök, chili, koriander och olivolja.
  3. Koka majskolvarna i saltat vatten ca 8 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av. Dela dem försiktigt på längden i fyra delar. Dela och kärna ur avokadon. Grilla majsen och avokadon, krydda med salt och peppar. Lägg dem på ett fat och skeda över dressingen.
  4. Till servering: Servera med grillad US Beef Entrecôte (Ribeye), bakad potatis, gräddfil och romansallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 färska majskolvar
  • 2 avokador
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • US Beef entrecôte
  • bakpotatis
  • gräddfil
  • romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3242 kJ / 775 kCal