Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing
Grillade grönsaker till mör US Beef Entrecôte eller annat grillkött. Majskolvar och avokado blir goda på grillen, här i vinägrett med chili, lime och vitlök. Dressingen är god även till grillbufféns sallad.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kruka koriander
2 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad limesaft
2 msk socker
1/2 dl olivolja
4 färska majskolvar
2 avokador
flingsalt
svartpeppar
Till servering
US Beef entrecôte
bakpotatis
gräddfil
romansallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3242 KJ / 775 kCal
Fett38.7 g
Kolhydrater67.4 g
Protein34.8 g
Kommentar
Oväntat gott, sötsyrligt och varmt - överraskande smaker. Vi lade till grillade nektarinklyftor, som passar fint till marinaden, och ska testa med fläskkarré med vitlöksrub.
Alexandra
2013-07-13