Bräserad ungnötsentrecôte

14
0
Bräserad ungnötsentrecôte

Ett matigt och aptitligt recept på bräserad ungnötsentrecôte som är Hälsinglands moderna landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat vitlök, tomat, entrecôte, vitt vin, salvia, kantareller, korngryn och grädde. Festligt och mättande!

Bräserad ungnötsentrecôte

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tomater
700 g entrecôte i skivor (gärna kalv eller ungnöt)
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
1 dl vatten (att blanda med kalvfonden)
1 msk koncentrerad kalvfond
2 krm salvia
hackad bladpersilja till garnering

Grönsaker

500 g morötter
200 g palsternackor
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk socker
2 krm salt
1 krm peppar

Kornotto

8 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 gul lök
400 g kantareller
2 msk smör
2 dl korngryn
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
salt och peppar
100 g prästost (extra lagrad)
1/2 dl bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer