Bräserad ungnötsentrecôte

Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
0
Bräserad ungnötsentrecôte

Ett matigt och aptitligt recept på bräserad ungnötsentrecôte som är Hälsinglands moderna landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat vitlök, tomat, entrecôte, vitt vin, salvia, kantareller, korngryn och grädde. Festligt och mättande!

Bräserad ungnötsentrecôte

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
3   vitlöksklyftor
2   tomater
700 g  entrecôte i skivor (gärna kalv eller ungnöt)
2 msk  smör
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  vitt vin
1 dl  vatten (att blanda med kalvfonden)
1 msk  koncentrerad kalvfond
2 krm  salvia
hackad bladpersilja till garnering

Grönsaker

500 g  morötter
200 g  palsternackor
1 1/2 dl  vatten
1/2 tsk  socker
2 krm  salt
1 krm  peppar

Kornotto

8 dl  vatten
2 msk  koncentrerad kycklingfond
1   gul lök
400 g  kantareller
2 msk  smör
2 dl  korngryn
1 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
salt och peppar
100 g  prästost (extra lagrad)
1/2 dl  bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
242 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga