Bräserad ungnötsentrecôte
Ett matigt och aptitligt recept på bräserad ungnötsentrecôte som är Hälsinglands moderna landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat vitlök, tomat, entrecôte, vitt vin, salvia, kantareller, korngryn och grädde. Festligt och mättande!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tomater
700 g entrecôte i skivor (gärna kalv eller ungnöt)
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
1 dl vatten (att blanda med kalvfonden)
1 msk koncentrerad kalvfond
2 krm salvia
hackad bladpersilja till garnering
Grönsaker
500 g morötter
200 g palsternackor
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk socker
2 krm salt
1 krm peppar
Kornotto
8 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 gul lök
400 g kantareller
2 msk smör
2 dl korngryn
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
salt
peppar
100 g prästost (extra lagrad)
1/2 dl bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer