Bibimbap

29
4
Bibimbap

Bibimbap är en koreansk maträtt där mängder av goda tillbehör serveras tillsammans med ris. Marinerad entrecôte och grönsaker som spenat, böngroddar eller gurka är exempel på toppings som är vanliga. Och självklart – ett stekt ägg på toppen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bibimbap

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk
japansk soja
1 msk
strösocker
2 tsk
sesamolja
1 msk
vitt vin
2
rivna vitlöksklyfta
300 g
strimlat nötkött (gärna entrecôte)
4
port ris
4
ägg
1 msk
olja
3 dl
kimchi
1
sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4)
1
sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4)
1
sats gurka med chili (se länk i steg 4)
3 msk
gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Petra

2021-03-04

Denna rätt var en riktig favorit. Även om det var många olika tillbehör så gick det reaktivt snabbt att tillaga. Kan rekommendera att göra egen gochujang. Mums!

Magnus

2021-01-31

Den go-chu-jang som ICA säljer (Risberg) innehåller vete, alltså inte glutenfri. Dags att byta leverantör kanske.

Patrik

2021-01-06

En favorit hos alla även om vissa toppings är populärare än andra. I tidningen så var det salladslök i marinaden till entrecoten men den saknas i detta recept.

Testa liknande recept