Bibimbap
Bibimbap är en koreansk maträtt där mängder av goda tillbehör serveras tillsammans med ris. Marinerad entrecôte och grönsaker som spenat, böngroddar eller gurka är exempel på toppings som är vanliga. Och självklart – ett stekt ägg på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyfta
300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte)
4 port ris
4 ägg
1 msk olja
3 dl kimchi
1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4)
1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4)
1 sats gurka med chili (se länk i steg 4)
3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett av mina absoluta favoriter! Gott och enkelt. Jag har alltid färsk koriander klippt över det hela. Ja, jag vet att det inte är traditionellt Koreanskt!
Monica
2023-10-26Succé hemma hos oss! Både för mormor (70) och barnen (9 och 11).
Sara
2023-09-22Jättegott! Kan verka krångligt men är inte det. Ett superbra recept
Monica
2023-09-08