UNDER 45 MIN | Medel

Bibimbap

Bibimbap är en koreansk maträtt där mängder av goda tillbehör serveras tillsammans med ris. Marinerad entrecôte och grönsaker som spenat, böngroddar eller gurka är exempel på toppings som är vanliga. Och självklart – ett stekt ägg på toppen!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda ner köttet. Låt stå minst 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek äggen i oljan. Stek köttet i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter.
  4. Lägg riset i botten på 4 skålar (för 4 port). Toppa med entrecôte, kimchi, Marinerad spenat, Marinerade böngroddar och Chiligurka var för sig och avsluta med ägget. Servera med gochujang.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk vitt vin
  • 2 rivna vitlöksklyfta
  • 300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte)
  • 4 port ris
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 3 dl kimchi
  • 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4)
  • 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4)
  • 1 sats gurka med chili (se länk i steg 4)
  • 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port)