Senapsstekt entrecôte | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsstekt entrecôte

Enkelt och smakrikt recept på senapsstekt entrecôte. Du kryddar köttet med salt, peppar, dijonsenap och olja. Tillaga i ugn och servera det saftiga köttet till önskat tillbehör, till exempel färsk potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar.
  3. Blanda senap och olja och bre det på ovansidan av entrecôten. Lägg det i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in mitt i ugnen. Ugnsstek tills innertemperaturen är 57°C, det tar ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila en halvtimme innan det skärs upp.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/2 kg entrecôte (hel bit)
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan