Biffsallad (Yam nuea) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Biffsallad (Yam nuea)

Biffsallad, eller Yam nuea, är jättegott att servera tillsammans med en dressing på chiliflingor, fisksås och koriander. Den asiatiska biffsalladen består av ingredienser som rostbiff, sockerärter, vitkål, gurka och salladslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Bryn köttet runt om i en stekpanna på spisen.
  3. Ugnsstek köttet i ca 30 minuter till ca 60°C innertemperatur (kontrollera med en köttermometer). Köttet ska vara rosa i mitten.
  4. Ta ut köttet och låt det svalna.
  5. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda med övriga ingredienser till dressingen. Rör om väl så att farinet löser sig.
  6. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna på ett fat med kant. Häll över dressingen. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre.
  7. Ge sockerärterna ett snabbt uppkok. Kyl dem under kallt vatten. Strimla vitkålen, skala och skiva gurkan, skär salladslöken i små bitar.Lägg grönsakerna på ett serveringsfat. Fördela köttet på grönsaksbädden, garnera med myntablad.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rostbiff i bit (alt entrecôte)
  • 200 g sockerärtor
  • 400 g vitkål (400 g = ca 1/2 huvud)
  • 1 gurka
  • 100 g salladslök
  • färsk mynta till dekoration
Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk finhackad salladslök
  • 1 msk Brun Farin
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk torkade chiliflingor
Lägg till i inköpslistan