BBQ-marinerad entrecôte med kreolspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

BBQ-marinerad entrecôte med kreolspett

Underbart saftigt recept på BBQ-marinerad entrecôte med kreolspett perfekt till grillen i sommar. Du marinerar köttet och serverar det tillsammans med spett av grönsaker som majs, rödlök och paprika. Servera med en härlig grönsallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Vispa ihop ingredienserna till marinaden. Låt marinaden stå och dra i ca 30 minuter innan den används. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden. Låt köttet marinera i kyl minst 30 minuter.
  2. Kreolspett: Dela stora potatisar och trä upp potatis och grönsaker på spett. Grilla på medelvärme ca 5 minuter. Vänd några gånger under tiden.
  3. Grilla köttet på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Låt köttet vila ca 5 minuter innan det serveras tillsammans med spetten och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte (à ca 150 g)
BBQ-marinad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 msk ketchup
Kreolspett
  • 8 kokta kalla potatisar t ex blå kongo
  • 1 majskolv i bitar
  • 1 rödlök i klyftor
  • 1 röd paprika i bitar
  • blötlagda grillspett
Lägg till i inköpslistan