Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad entrecôte med tapenade

Är du sugen på en saftig kötträtt men har bråttom? Då är detta recept på grillad entrecôte svaret. Grilla entrecôten och körsbärstomaterna och servera köttet med tapenadesås, sallad och bröd, som hastigt vänts på grillen. Allt på under 30 minuter!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in köttet med olja, salt och svartpeppar.
  2. Grilla köttet och körsbärstomaterna på sin kvist 2-3 minuter per sida.
  3. Hacka basilika och blanda med tapenade. Pressa ner vitlök.
  4. Servera köttet med tapenadesås, sallad och bröd som hastigt vänts på grillen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg förutsatt att man väljer bröd som passar.

Tips

Prova även tapenade på det grillade brödet som serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte (4 skivor motsvarar ca 600 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 kvistar körsbärstomater
  • 1/2 dl basilika
  • 1 dl tapenad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2772 kJ / 540 kCal
Läs mer om näringsvärden