Grillad entrecôte med tapenade
Är du sugen på en saftig kötträtt men har bråttom? Då är detta recept på grillad entrecôte svaret. Grilla entrecôten och körsbärstomaterna och servera köttet med tapenadesås, sallad och bröd, som hastigt vänts på grillen. Allt på under 30 minuter!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte (4 skivor motsvarar ca 600 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar körsbärstomater
1/2 dl basilika
1 dl tapenad
1 vitlöksklyfta
4 skivor lantbröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg förutsatt att man väljer bröd som passar.
Gör så här
Tips
Prova även tapenade på det grillade brödet som serveras till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2772 KJ / 540 kCal
Kommentar
Utmärkt när man känner för en härlig köttbit och har lite bråttom. Även de sparsmakade tonårsbarnen blir jättenöjda när detta serveras.
Ulf
2009-03-21